YUNUS EMRE ŞİİRLERİ OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÇORUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜVE ÇORUM BELEDİYESİ

YUNUS EMRE ŞİİRLERİ OKUMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

DAYANAK:

20.01.2021 Tarihinde Çorum Valiliği, Çorum Belediye Başkanlığı, Hitit Üniversitesi, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında imzalanan “ÇORUM GENÇLİK ÇALIŞMALARI İŞBİRLİĞİ” protokolü

AMAÇ:

İlimizde yaşayan her yaş gurubundan insanlar arasındaAnadolu’yu yurt yapan gönül erlerinden YUNUS EMRE konusunda duyarlılık uyandırmak; Bizi biz yapan evrensel değerlerimizin Yunus EMRE’nin dilinden insanımıza aktarılmasını sağlamak; bilinçli birey, bilinçli toplum oluşturma yolunda gönül coğrafyamızın sultanlarının bakış açılarından yararlanmak; sorumluluklarının bilincinde örnek bireyler yetiştirmek.

HEDEF:

Çorum il genelinde yaşayan halkımızınHem Yunus EMRE hem de Yunus EMRE bakış açısı ilefarkındalık oluşturmaları, toplumsal bilincin artırılması veyeteneklerini edebi alanda ifade etmeleri

KAPSAM:

Çorum il genelinde yaşayan herkes

Yarışmaya katılanlar “18 Yaş ve Altı” ve “18 Yaş ve Üstü” olmak üzere 2 kategoride değerlendirilecektir.

Yarışmaya katılım tamamen GÖNÜLLÜLÜK esasına dayalıdır.

ESER DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ         :

Yarışmacının girdiği kategoriye göre gönderilenvideolar her iki kategori içindeaşağıda belirlenen kriterlere göre değerlendirilecektir:

• Vurgu, durak ve tonlamayı kullanma
  • Jest ve mimikleri kullanma
  • Şiirin temasının kavranması ve hissettirilmesi
  • Sözü ezgisine göre okuma
  • Yarışmacının şiire kattığı yorum
  • Heyecan kontrolü
  • Şiire Hakimiyet

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışma Duyurusunun Yapılması                              26Nisan 2021 Pazartesi
Çekilen Videoların Son Gönderilme Tarihi               4 Haziran 2021 Cuma

OluşturulanKomisyon Tarafından Videoların

Değerlendirilmesi                                                         10 Haziran  2021 Perşembe

Finale Kalan İsimlerin Web Sitesinden İlan

Edilmesi https://https://corum.meb.gov.tr/                 11 Haziran  2021 Cuma

Final Yarışmasının Yapılması ve Ödül Töreni            16 Haziran  2021 Çarşamba

Çekilen Videolar 0 535 700 46 39no’lu Whatsapp hattına gönderilecektir.

Son teslim tarihinden sonra gelen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Gönderilecek videoların uzunluğu 1 dakika 30 saniyeyi geçmeyecektir

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

SONUÇLARA İTİRAZ:

Jürinin yapacağı değerlendirme sonucu kesin olup, yapılacak herhangi bir itiraz kabul edilmeyecektir.

TELİF HAKLARI     :

Başvuru yapan, ödül alan tüm yarışmacıların katıldıkları videolar Çorum Belediyesi, çorumwebtv ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü dijital arşivine alınacak, ayrıca bir telif ödenmeyecektir. Yarışmacılar ve küçük yaş gurubu velileri yarışmaya katılım sağlamakla muvafakat etmiş sayılırlar. Bu eserlerin kullanım hakları süresiz olarak Çorum Belediyesi, çorumwebtv ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yarışmacının olacaktır. Çorum Belediyesi, çorumwebtv ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu eserleri kurum basılı ve görsel yayınlarında, web sitesinde, sosyal medya kanallarında duyuru ve tanıtım amaçlı olarak kullanabilecektir. Bu eserler yarışma kataloğunda, farklı yayınlarda anılan kurumlara ayrılan sayfalarda yukarıda belirtilen biçimde yer alacaktır.

ÖDÜL TÖRENİ                   :Final müsabakasını müteakip dereceye girenlere ödülleri teslim edilecektir.  Ödül töreni çevrimiçi olarak yapılacaktır.                                        (Pandemi şartlarına göre Finaller “Buhara Kültür Merkezi’nde” yapılabilecektir.)

BÜTÇE VE BÜTÇE KAYNAĞI                 : Düzenlenecek olan yarışma için yapılacak her türlü harcama, sergi, ödül, katalog basımı, ilan giderleri vb. giderler ilgi protokol kapsamında Çorum Belediyesi tarafından yapılacaktır.

ESERLERİN TESLİM ADRESİ                : Belirlenecek olan Whatsapp hattına gönderilecektir.

YARIŞMA KURULU

Mahmut YABACIOĞLU      :Çorum Belediyesi Eğitim, Kültür ve Sosyal İşlerMüdürü