THM Gençlik Korosu kulakların pasını sildi

Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu “Bahara Merhaba Konseri” ile müzik severlerlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sanatsever ile birlikte siyasilerin de kaçırmadığı konseri, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Tomuk ve eşleri de izledi.

Yaklaşık iki saat süren konserin ilk bölümünde koro üyeleri “Gine Kamyükünün Kervanı Geçti”, “Uy Uy Demeye Geldim”, “Ötme Bülbül”, “Ah Gene Bugün Yaralandım”, “Sendeki Kaşlar” eserlerini seslendiriken, solo alarak ise Rahşan Bektaş “Dal Boylum”, “Çağdaş Kadit “Başımda Altın Taçım”, Giray Han Özkan “Kerpiç Kerpiç Üstüne”, Melike Çakmak “Senden Bana Yar Olmaz”, İbrahim Sarıca “Keklik Gibi Kanadımı Kırdılar” ve Mustafa Çaksay “Potpori –Mustafa -Tillio” eserlerini seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde ise koro üyeleri “Yağmur Yağar” ve “Potpori” seslendirirken, solo olarak ise Ayça Ebrar Kılıç “Evlerinin Önü Handır”, Mustafa Bektaş “Nasıl Yar Diyeyim”, Burçin Çelik “Daha Ne Söyleyeyim”, Fatma Ceylan “Bir Garip Kuştu Gönlüm”, “Bahçe Duvarını Aştım” İlker Yılmaz “Magosa Limanı”, Zuhal Atak “Seherde Bir Bağa Girdim”, Pınar Karaca “Şu Yalan Dünyaya Geldim” ve İbrahim Ahıskalı “Yandım Ayşem” isimli türkülerle izleyenleri mest etti.

Konser sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, gençlik korumuz bizleri çok güzel bir gece yaşattı. Halk müziğimizin en güzel eserlerini bizlere seslendirdi. Koro şefimize, koro üyelerimize ve bu akşam bu salonu hınca hınç dolduran hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın koro şefi Arif Sadeçolak’a çiçek takdimi yaptı.