Merkez İlçesi sınırları içerisinde Kentin muhtelif yerlerinde bulunan Fitne, Derinçay ve Çomarınözü Dereleri üzerindeki menfezlerin imar planına işaretlenmesine yönelik;

planda verilmiş hiçbir yapılaşma koşulunda değişiklik yapılmadan Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planında belirtilen Çomarınözü Deresi üzerinde bulunan 6 adet, Derinçay üzerinde bulunan 1 adet, Fitne Deresi üzerinde bulunan 2 adet menfezin imar planına işaretlendiği ve Çomarınözü Deresinin 2656 nolu adanın güneyinde bulunan kısmında imar planı ile dere yatağı arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi şeklinde hazırlanan  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı (UİP; 5794,70) değişikliği, 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b Maddesi gereğince  10.06.2019 tarih 76sayılı BMK kararı ile onanmıştır.

Onaylı plan değişikliği; 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince 12.06.2019 tarihinden itibaren   1 ay  süre ile Çorum Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2. kat panosunda askı-ilana çıkarılmıştır.

Meclis kararına ulaşmak için  TIKLAYINIZ