Kamuoyuna duyuru

Belediyemiz, belediye başkanımız ve başkan yardımcılarımızın adını kullanarak yardıma muhtaç öğrencilere giyim yardımı topladıklarını iddia eden dolandırıcılara karşı vatandaşları tekrar uyararak tedbirli davranmasını istedi.

Basın birimimizden yapılan açıklamada; “Daha önceden de Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, başkan yardımcılarımız,  birim müdürlerimizin adı kullanılarak, yardım başlığı altında bağış toplandığı yönünde ihbarlar gelmiş vatandaşlarımıza gereken uyarılar yapılmıştı. Ramazan ayını fırsat bilen dolandırıcılar, belediye başkanımız ve belediye idarecilerinin adını kullanarak iş adamlarını ve vatandaşları telefonla ulaşıp ‘ihtiyaç sahibi öğrencilere elbise yardımında bulunuyoruz’ şeklinde taleplerde bulunup hesap numarası vererek, belirledikleri sözde yardım miktarını hesaba yatırmalarını istemektedirler. Belediyemizin hiçbir kademesinde yardım ve destek adı altında bağış talebinde bulunulması söz konusu değildir.  Vatandaşlarımızın iyi niyetini bu şekilde istismar eden dolandırıcılara karşı dikkatli davranmalarını ve bu şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek karşılaştıkları benzer durumlarda, 155’i arayıp emniyet güçlerimize anında haber vermelerini önemle rica ederiz” denildi.