Hizmet Rehberi

E-Devlet Uygulaması ile Kütüphane Üyeliği

Son güncelleme: 1 Ağustos 2024 Perşembe

E-Devlet üzerinden kütüphanemize kayıt yapılabilmektedir. Üyelerimiz kütüphanemizin tüm imkanlarından faydalanabilirler.

Hizmetten Nasıl Yararlanılır?

• https://www.turkiye.gov.tr/ linkine tıklanır ya da 'E- Devlet Uygulaması'na giriş yapılır.
    • Arama bölümüne ‘’Çorum Belediyesi Kütüphane‘’ yazılır
    • Arama sonuçlarında çıkan ‘’Belediye Kütüphaneleri Üyelik Bilgileri Sorgulama ve Üyelik Başvurusu’’ yazısına tıklanır.
  • Açılan sayfada;
    • Sırasıyla; Yeni Üyelik İşlemleri - Yeni Başvuru butonuna tıklanır ve "E-Devlet Üyelik Metni" onaylanır.
    • Devam et butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfada, üye olmak istediğiniz kütüphane kısmında "Çorum Belediyesi Millet Kütüphanesi" seçilir ve size ait bir fotoğraf eklenir.(dosya boyutu en fazla 1 MB olacak şekilde ve yüzünüzü net gösteren bir fotoğraf olmalı)
    • E-posta adresi ve Cep telefonu numarası bilgileri girildikten sonra "Başvur" butonuna tıklanır.
  • Belirtilen e-posta adresine gönderilen aktivasyon kodu onaylanır. Gelen e-postada şifreniz bulunmaktadır. Daha sonra "Cep Kütüphanem" uygulaması indirilir ve giriş yapılır.
    • Üye kodu: T.C. Kimlik Numaranız – Şifre: e-postanızda belirtilmiştir.
  • Cep Kütüphanem uygulaması indirilir.
    • Kütüphane seçimi bölümüne "Çorum Belediyesi Millet Kütüphanesi" seçilir.
    • Üye kodu ve şifre ile giriş yapılır.
    • Rezervasyon bölümü kullanılarak gün ve saat seçimi yapılır ve işlem onaylanarak sonlandırılır.
      • Rezervasyon saatinden en fazla 15 dakika önce giriş yapılabilir.
      • Giriş esnasında "Cep Kütüphanem" uygulaması üzerinde QR kod açılır ve girişte turnikelere okutularak ya da kimlik kartı ile çipli tarafını okutarak giriş yapılır.
      • Molaya çıkılırken ve tekrar giriş yapılırken QR kod ile giriş çıkış yapılır. Mola süresi 60 dakikadır. 15 dakikadan sonra rezervasyon iptal edilir.

Not: E-Devlet uygulaması ile fotoğraf yüklemesi sırasında problem yaşanıldığı durumda, bilgisayar ya da cep telefonu tarayıcısı kullanılarak E-Devlet'e giriş yapılarak kayıt tamamlanabilir.

Başvuruda İstenen Belgeler/Bilgiler

T.C. Kimlik Numarası
Ad soyad
Doğum tarihi (gün ay yıl)