Zulüm Her Yerde Zulümdür

2 Mayıs 2013 Perşembe

“Kanayan Yaramız Doğu Türkistan”; konulu panele konuşmacı olarak katılan panelistler Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yakup Civelek, Doğu Türkistan`da Müslümanların sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, düzenledikleri panel ile Doğu Türkistan`da yaşananları Çorum`daki insanlara hatırlatmak ve konuyla ilgili bilgiler aktarmak istediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Doğu Türkistan`daki Türklerin haklı mücadeleleri için ellerinden geldiğince destek olacaklarını farklı milletlere de Doğu Türkistan`daki sıkıntıların aktarılması konusunda yardımcı olacaklarını belirterek, “Türkiye olarak haklı davanızda sahip olduğunuz haklarınıza kavuşmanız için samimi çalışmalar yapılmaktadır. Tek dişi kalmış canavar her fırsatta kendisinden zayıf olanı ezme mantığı ile bu dünyaya huzur ve barış getirmemiştir. Nerede yaşanırsa yaşansın zulüm her yerde zulümdür. Bunlara topyekün karşı çıkıyoruz. Dünya adalete dayalı yönetim sistemi arzulamaktadır. Hakkın sahibi kimse ona verilmesinden yanayız. İnandığımız bir doğru var en sonunda su akar yatağını bulur. Doğu Türkistan inşallah huzurlu noktaya ulaşacak”; diye konuştu.

Başkan Külcü`yü ziyarete Satuk Buğra Han Vakfı Başkanı Alimcan Bugda, İlahiyatçı Yazar Dr. Ali Ruzi Özuygur ve Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doğu Türkistanlı Ataullah Şahyar, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Civelek katıldı.