32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

''Zulüm altındaki Türkler’in tek umudu Türkiye Devleti''

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Alperen Ocakları Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan “Türkmen Paneli”ne katılmak üzere Çorum’a gelen panelistler Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, “Doğu Türkistan, Suriye ve Irak Türkmenleri’nin tek umudu Türkiye’dir.” dedi.

Alperen Ocakları Çorum İl Başkanı Fatih Yücel, Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Suriyeli Türkmen General Fayez Amir, Suriyeli Türkmenler Cephesi Başkanı Abdulkerim Aga ve Alperen Ocakları Başkan Yardımcıları İnan Aktaş ve Ahmet Tapan’ın katıldığı heyeti, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü adına kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Türk Dünyası’nın kanayan yarasının Doğu Türkistan, Irak ve Suriye Türkmenleri olduğuna işaret eden Seyit Tümtürk, Türkmenler’in yaşadıkları zulme dikkat çekerek, özellikle Doğu Türkistan’da 66 yıldır yaşanan zulmün dayanılmaz noktalara geldiğini, insanların kendi namus ve iffetlerini ölüm pahasına korumaya çalıştıkları söyledi. Doğu Türkistanlı Türkmenlerin 66 yıldır baskı ve zulüm altında yaşamaya çalıştığını anlatan Tümtürk, “Doğu Türkistanlılar kendi namusu, inancı ve iffeti için canı pahasına mücadele veriyor. 66 yıldır Müslüman Türk Halkı’na her türlü zulme reva görmesi, adeta hiç bir şekilde yaşam hakkı tanımaması ve son olarak da eğitim, seyahat ve ibadet hakları başta olmak üzere adeta her şeyin yasaklanmasıyla birlikte kendi namusları için ölümü göze alıp mücadele sürdürüyorlar. Umut ederiz ki Çin artık dünyaya daha barışçıl mesajlar verir. 21. yüzyıl Doğu Türkistanlılar’ın da bağımsızlığını kazandığı bir yıl olur.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Turhan Candan ise Türkiye’nin insanlığın vicdanı olduğunu, nerede bir acı yaşanıyorsa kendi acıları olarak değerlendirdiğini belirtti. Batı’nın demokrasi anlayışının sakat bir anlayış olduğunu ve hastalık taşıdığını da sözlerine ekleyen Candan, “Batı’nın bu hasta ruhu, bir gün gelecek kendi başlarına da bela olacak. Biz tüm soydaş ve Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı acıların dinmesini diliyoruz ve devletimiz bu yönde tavrını açıkça ortaya koyuyor.” diye konuştu.