23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

ZEKİ GÜL; “ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

9 Mart 2011 Çarşamba

Çorum Kadın Platformu Üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül`ü makamında ziyaret ederek, kadınların sorunlarını aktardılar.

Başkan Yardımcısı Zeki Gül, kadın sorunlarına yönelik çözümlerde kalıcı değişim için kadınlarla birlikte çalışmanın bilinci içerisinde olduklarını söyledi. Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduklarını belirten Gül, “Sadece kadına yönelik şiddet değil, şiddetin her türlüsüne karşıyız”; diye konuştu.

Çorum Belediyesi olarak, kentin kazanımları için tüm sivil toplum örgütleriyle olduğu gibi kadın sivil toplum örgütleriyle de işbirliği içerisinde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Zeki Gül, “Kadınlarımızın eğitim alanında, ekonomik alanda ve sosyal alanda güçlendirilmesi, karar mekanizmalarında yer alması sorumluluk alanımız ve hedeflerimiz arasındadır. Kadın sorunlarına yönelik çözümlerde kalıcı değişim yapmayı yine kadınlarımızla birlikte başarmanın bilinci içerisindeyiz. Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum”; şeklinde konuştu.

Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Leyla Köse ise yaptığı konuşmada kadınların taleplerini aktararak, 8 Martta kadınların izinli sayılmasını istedi.

Ziyarete CHP Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Tüm Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Leyla Köse, Çorum Kadın Platformu Sözcüsü Nuran Köse Özkurşunlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Zehra Bütün ve Emek Partisi yöneticisi Seher Bolat katıldı.