32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

Zabıta ekiplerimiz dilencilere göz açtırmıyor

17 Mayıs 2019 Cuma

Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere göz açtırmıyor. Dilencilik yapan 10 kişi ve dilendirilen 5 çocukla ilgili işlem yapıldı.

Ramazan ayında dilencilerle ilgili şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, caddeler ve cami önlerinde dilencilik yapanlarla ilgili çalışma başlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri ile Emniyet Müdürlüğünün destek verdiği çalışmada dilendirilen 5 çocuk ile dilencilik yapan 10 kişinin üstünden 400 lira çıktı. Ekiplerce paraya el konuldu, çoğunluğu yabancı uyruklu bu kişilere Kabahatler Kanunu uyarınca 153’er lira ceza kesildi.  Belediyemizin Zabıta Müdürü Fatih Sak, yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla dilencilik faaliyetlerinde artış gözlemlediklerini söyledi.

Vatandaşlardan gelen ihbarların artması üzerine çalışma başlattıklarını belirten Sak, “Vatandaşlarımızın rahatsız edilmemesi ve yardım duygularının istismar edilmesini önlemek amacıyla çalışma başlattık. Ramazan boyunca çalışmalarımız devam edecek.” dedi

Foto Galeri

Zabıta ekiplerimiz dilencilere göz açtırmıyor Zabıta ekiplerimiz dilencilere göz açtırmıyor