Zabıta, dilencilere göz açtırmıyor

12 Şubat 2015 Perşembe

Çorum Belediyesi, insanların manevi duygularını istismar ederek kazanç elde etmeye çalışan dilencilere göz açtırmıyor. Özellikle çevre illerden gelen dilencilere yönelik zabıta ekiplerinin denetimleri tüm hızıyla sürüyor.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, yaptığı açıklamada Çorum halkının sokaklarda ve cami önlerinde dilenenlere itibar etmemeleri gerektiğini söyledi. Dilencilerin özellikle çevre illerden geldiğine dikkat çeken Kanat, “Dilenciler, vatandaşlarımızın temiz duygularını istismar ediyor. Bunlar gerçek ihtiyaç sahibi değiller. Gerçek ihtiyaç sahiplerine hem belediyemiz hem de hükümetimiz her türlü yardımda bulunuyor. Çorum Emniyeti ile işbirliği içerisinde yaptığımız çalışma ile dilencilere göz açtırmıyoruz.”; dedi.

Mustafa Kanat, Çorum halkından özellikle dilencilere para vermemelerini ve dilenen birilerini gördüklerinde hemen Alo 153`ü aramalarını istedi.