Yusuf Kaplan, Çorumlularla Buluştu

30 Mart 2022 Çarşamba

Çorum Valiliği, Belediyemiz ve Hitit Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen “Diriliş Vakti” adlı konferans, Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda salon dolup taştı.
Sohbet ve yazılarıyla pek çok insanın beğenisini kazanan yazar Yusuf Kaplan tarafından gerçekleştirilen konferansa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanım Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 30 yıldır medeniyet konusu üzerine çalışmalar yaptığını belirten Kaplan, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Türk milletinin asırlarca adaleti, hakikati haykırmış bir millet olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Bunu bizlere bir kez daha hatırlattığı için Yusuf Kaplan hocamıza teşekkür ediyorum. Hocamın üniversitedeki konferansın da “Mimar Sinan’ın ibadeti Süleymaniye’dir. Itri’nin ibadeti yaptığı bestelerdir” dedi. Biz de Şehr-ül Emin olarak sahabeler kentine hizmetkâr olduk. Tarihi meydanların açılması, Selçuklu, Osmanlı şehri olan şehrimizi tarihi tekrar ayağa kaldırılması, şehre nefes aldırmak için meydan projesi ve tarihi kültür yollarını açmak gibi projelerimiz var. Şehrin ruhunu ayağa kaldırarak, dirilişi şehrin merkezinden başlatırsak herhalde belediye başkanı olarak ibadetimizi şehre karşı yapmış oluruz diye düşünüyorum.” dedi.

Program sonunda Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın, Yusuf Kaplan’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

Foto Galeri

Yusuf Kaplan, Çorumlularla Buluştu Yusuf Kaplan, Çorumlularla Buluştu Yusuf Kaplan, Çorumlularla Buluştu Yusuf Kaplan, Çorumlularla Buluştu