27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

YURT DIŞINDAN GELEN MİSAFİRLERİ BELEDİYEMİZ AĞIRLADI

27 Ekim 2011 Perşembe

Hak-İş Genel Kuruluna katılan yabancı konuklar kurulun ardından geldikleri Çorum`da Belediye tarafından ağırlandılar.

Hak-İş Genel Kuruluna yurt dışından gelen misafirler için TBMM İdare Amiri Salim Uslu aracılığıyla Çorum`da bir gezi tertip edildi. Ev Sahipliğini Çorum Belediyesi`nin yaptığı geziye İran, Filistin, Fas,Kenya,Moritanya,Yunanistan,Arnavutluk,Bulgaristan,Sudan,Moldova,Kuveyt, Brezilya, Fransa ve Gürcistan`dan konuklar katıldı. İlk olarak Belediyeyi ziyaret eden yabancı konuklar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından karşılandı.

Ziyarette Çorum hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum`un sanayi açısından önemli bir gelişme içerisinde olduğunu ifade ederek, “Çorum`da anahtar teslim fabrika kuran işletmelerimiz var. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyoruz. Çorum bir sanayi şehridir”; diye konuştu.

Hitit Uygarlığının başkentinin Çorum topraklarında olduğunu hatırlatan Zeki Gül, “7 bin yıllık bir tarihi geçmişi bulunan Hitit Uygarlığı Çorum topraklarında bulunuyor. Hititlerin Başkenti Hattuşa, Alacahöyük, Şapinuva gibi önemli uygarlık merkezleri Çorum topraklarında yer alıyor. Çorum tarihi geçmişi, ekonomisi ve kültürel birikimi ile görülmesi gezilmesi gereken bir şehirdir”; diye konuştu. TBMM İdare Amiri Salim Uslu` nun Çorum Milletvekili olmasının Çorum`a katkı sağladığını anımsatan Gül, “Hak-İş eski Genel Başkanı Salim Uslu` nun, siyasette Çorum Milletvekili olarak görev yapmasını Çorum açısından bir şans olarak görüyorum”; dedi.

Yabancı konuklara ülkelerine döndüklerinde Çorum`un kültür elçisi olmalarını isteyen Zeki Gül, ” Çorum`u iyi tanıyın ve ilimizin kültürel, sanayi ve turizm değerlerini iyi analiz edin ve kültür elçisi olarak Çorum`u temsil edin. Biz sizi artık Çorum` lu olarak görüyoruz”; şeklinde konuştu.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan`ın da hazır bulunduğu ziyaretin ardından şehir turu atan yabancı konuklar, Çorum Belediyesi, Çorum Müzesi`ni gezdikten sonra Boğazkale ile Alacahöyük ören yerlerini gezerek Çorum`dan ayrıldılar.