Yunus Emre Parkı aydınlatılıyor

22 Ağustos 2014 Cuma

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Parkı’nın elektrik alt yapısı yenileniyor. Miadını dolduran elektrik alt yapı sistemi belediye ekiplerinin hummalı çalışmasıyla değiştiriliyor.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında bulunan, içerisinde Çorum Belediyesi’nin YeniNikah Sarayı’nın da yer aldığı park, çalışmaların tamamlanmasıyla gece yarısına kadar yüzde 100 aydınlatma sağlayacak. Gece 12’den sonra ise yüzde 50 tasarrufa geçecek.

Alt yapı çalışmalarının ardından aydınlatma lambaları da değişecek. Parkın dört bir yanına dekoratif lambalar monte edilecek. Toplam 120 lamba parkın havasını değiştirecek.

Yürüyüş yolu da yenilenecek

Spor ve çocuk oyun alanı da bulunan parkta belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Elektrik alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu kez de aşınan EPDM kauçuk yürüyüş yolu yenilenecek. İhalesi yapılan 1400 metre uzunluğundaki yürüyüş yolunun çalışmalarına yakın bir zamanda başlanacak. Yürüyüş yolunun tamamlanmasıyla vatandaşlar daha sağlıklı bir ortamda spor yapma imkanı bulacak.

Otomatik sulama sistemi geliyor

Çorum Belediyesi diğer parklardaki otomatik sulama sistemini bu parka da yapıyor. Bu sistemle hem sudan hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Elektrik alt yapı sistemi, EPDM kauçuk yürüyüş yolu ve otomatik sulama sistemiyle yenilenen Yunus Emre Parkı Bahçelievler Mahalle sakinlerine “merhaba” diyecek.