20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

Yunus Emre Enstitüsü'ne ziyaret

14 Kasım 2015 Cumartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Saraybosna ziyaretinde Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Enstitü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş, Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman’ın da hazır bulunduğu ziyarette merkez müdürü Mehmet Akif Yaman, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Saraybosna’da Türkçe’nin öğrenciler tarafından seçmeli ders olarak seçilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Mehmet Akif Yaman, “Çorum Belediyesi’nin, Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilere yönelik hazırladığı eğitim setleri binlerce öğrencinin Türkçe öğrenmesine katkı sağlayacak. Bu projenin arkasında bir belediye yok. Bir millet var. Türk milleti var.” dedi.

Türkçe öğrenmek isteyenlere yönelik merkezlerinde çok sayıda Türkçe kursu açtıklarını ifade eden Mehmet Akif Yaman, bu projeye katkıları nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de kendilerine bu imkanın sağlanması için ön ayak olan Yunus Emre Enstitüsü yöneticilerine teşekkür ederek “İnşallah bundan sonra da Saraybosna’ya daha ulvi değerler için geliriz” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş de Başkan Külcü’ye bakır levha üzerine yapılmış Mostar Köprüsü işlemesi hediye etti.