Yiğit ve Salman’dan Başkan Külcü’ye ziyaret

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit ve Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

İl Müftüsü Mehmet Aşık`ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her Ramazan ayında ülkenin genelinde irşat hizmetlerini daha da artırdıklarını, merkezde oluşturdukları otuz beş ekiple İstanbul dışındaki bütün illerde görev yaptıklarını ifade etti.

Başkan Külcü`nün Çorum`da yaptığı hizmetleri bildiklerini ifade eden Yaşar Yiğit, “Diyanet kurumu adına sizlere müteşekkiriz. Meydan Camii`ne yeni adıyla Akşemseddin Camii`ne yapacağınız destekler, Ulu Cami`de yapacağınız çalışmalar ikrama erer. Çorumumuz için güzel bir eser olacağını düşünüyoruz.”; dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın bu yılki Ramazan konusunun “Helal kazanç, helal lokma”; olduğunu belirten Yiğit, “Toplumuzda belli bir farkındalık oluşturulacak. Günümüzde insanlar dünyevileşmenin etkisiyle de nereden kazandığını sorgulamaksızın ne kadar kazandığı daha çok gündeme geldiği için, böylesi bir konuyu gündeme taşıdık”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ramazan ayının tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diledi.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Riyazü`s-Salihin ansiklopedi setini hediye etti.