Yeni zaferleri sizin azminiz ve gayretiniz inşa edecektir

28 Mart 2013 Perşembe

Belediyemiz Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen Liselerarası Çanakkale Haftası Etkinliği’nde, Devlet Tiyatro Salonu’nu dolduran yüzlerce lise öğrencisi, Çanakkale Ruhu adlı konferansı dinlerken, Çanakkale Kahramanları’nın torunlarına yakışır bir hassasiyet ve hürmet sergiledi. Gençler adına yapılabilecek en güzel etkinlik olarak tanımlanabilecek program, ayakta alkışlanmayı hak etti.

Çanakkale’den gelen ve kendisi de Çanakkale şehidinin torunu olan Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, sıradışı anlatım tarzı ve sunumuyla, Çanakkale Ruhu’nu anlatmaktan öte, tüm salona adeta bu ruhu yaşattı.

İlave koltuklarla takviyelenen salonda, nefeslerini tutarak, anlatılanları buğulanan gözleriyle izleyen öğrenciler, kolay kolay duyamayacakları kahramanlık hikayelerini ilgiyle dinledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar, Çanakkale’nin bugünün insanına verdiği mesajları büyük bir ustalıkla aktarırken, “Onlar namuslarını çiğnetmemek için, bu milletin namusu çiğnenmesin diye cesetlerini çiğnetmeye razı olan kahramanlardır. Unutmamak, vefasız kalmamak, kendi geleceğimize olan bağlılığımızın ve sadakatimizin gereğidir.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, program sonrası yaptığı konuşmada hem İstiklal Marşımızın kabulü hem de Çanakkale Zaferi`nin yıldönümü olması nedeniyle çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi. Külcü, bundan sonraki yıllarda bu etkinlikleri daha kapsamlı yapmaya devam edeceklerini, Çanakkale`nin iyi tanınması ve iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “O gün Çanakkale`yi topla tüfekle geçemediler. Bugün de geçememeliler. Bugün de top tüfek önemli ama önemli olan bilgidir, bilginin üretilmesidir. Bilginin teknoloji haline dönüştürülmesidir. İşte bunu başaracak olan sizlersiniz. Sizin azminiz, çabanız, gayretiniz bizim bugün olduğumuzdan daha onurlu ve güvenli bir şekilde yaşamamızın yegane teminatıdır. Yeni zaferleri sizin azminiz ve gayretiniz inşa edecektir”; dedi.

Çanakkale Haftası nedeniyle düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri teslim edildi.

Çorum Belediyesi tarafından “18 Mart Çanakkale ruhu”; konulu konferans sonunda Liselerarası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri verildi.

Törende kompozisyon dalında dereceye giren Saadet Doğan, Havva Rumeysa Çördük ve Eda Çoşkun, resim dalında dereceye giren Selim Varan, Rabia Çürük, Özge Nur Toprakçı, şiir kategorisinde dereceye giren Eren Alp Eker, Abdulsamet Erdal ve Ahmet Cihat Yıldız`a ödülleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Törende ayrıca kompozisyon dalında birinci olan İnönü Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Güngör, resim dalında birinci olan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Ömer Kırdak ve şiir kategorisinde birinci olan Anadolu Öğretmen Lisesi`ne kupalarını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi.