Yeni Terminal için en iyisi sistem belirleniyor

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Belediyemiz geçmiş dönem projeleri arasında yer alan Yeni Terminal inşaatında sona yaklaşılıyor. Sırada en iyi otomasyon ve güvenlik sisteminin belirlenmesi ve kurulması var. Çorum Belediyesi de bölgenin en büyük otobüs terminali için en iyi güvenlik ve otomasyon sistemi kuracak firmayı belirlemeye çalışılıyor.

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’ninde (AŞTİ) sistemini kuran Solariks firması, Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personeline brifing verdi. Otogarlara
ekipman ve sistem çözümleri sunan firma yetkilileri,kendilerine ait olan yazılımı Türkiye geneline yaymak istediklerini, Çorum`da çok modern ve büyük bir terminal inşaatının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Candan: En iyi sistemi seçeceğiz

Firma yetkilerinden ekibiyle birlikte bilgi alan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, bölgenin en büyük terminali için çağın en son teknolojiye sahip otomasyon sistemini kullanmak istediklerini, bu nedenle firma yetkililerinden sistemleri hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Daha önce de 4 firma ile görüş alışverişinde bulunduklarına dikkat çeken Candan, “Yeni terminal için en iyi sistemi belirlemeye çalışıyoruz.” dedi.

Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, sistemleri hakkında bilgi veren 5 firmayı inceledikten sonra yeni terminal içinen iyi en doğru sistemin hangisi olduğuna karar verecek.