27°C parçalı bulutlu

27°C parçalı bulutlu

YENİ STADYUM İÇİN BÜYÜK ADIM

26 Ekim 2011 Çarşamba

Çorum Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Çorum`a yapılacak olan Yeni Stadyum için protokol imzalandı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç arasındaki imza törenine TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da katıldı.

İmzalanan protokole göre Türkiye Futbol Federasyonu`nun standartlarında 15 bin kişilik, tamamı kapalı tribünlerden oluşan, aydınlatmalı stat, uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek 3.500 kişilik spor salonu, seyirci tribünleri bulunan sentetik yüzeyli atletizm pisti, sporcu eğitim merkezi ve hizmet binası yapılacak.

100 milyon TL tutarındaki Çevre yolunda yapılacak Yeni Stadyum Projesi`nin Çorum`da belediyecilik tarihinin bir defada hayata geçirilen en yüksek maliyette projesi olduğun belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Dr. Turhan Kılıççıoğlu Stadı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, Atatürk Spor Salonu, iki adet futbol sahası, Güreş Eğitim Merkezi ve tenis kortlarının bulunduğu bölgenin Çorum Belediyesi`ne devredildiğini vurguladı.

Çorum Belediyesi olarak bu bölgedeki tüm spor tesislerini yıktıktan sonra yerine çok katlı bina ve alışveriş merkezi yapacaklarını buradan elde edilecek gelirle de çevreyolu üzerine TFF standartlarına uygun 15 bin kişilik stat, 3.500 kişilik spor salonu, atletizm pisti ve spor eğitim merkezi yapacaklarını söyledi. Yeni spor kompleksinin 2013 yılının sonlarına kadar tamamlanması planladıklarını kaydeden Külcü, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile mevcut spor tesislerinin bulunduğu alanın belediyeye devri, bunun karşılığında orada elde edilen gelirle yeni bir spor kompleksi yapılması konusunu imza altına aldık”; dedi.

Çorum Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre Türkiye Futbol Federasyonu`nun standartlarında 15 bin kişilik, tamamı kapalı tribünlerden oluşan, aydınlatmalı bir stat inşa edilecek. Konuyla ilgili makamında basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni stadyum projesinin yanında uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek 3.500 kişilik spor salonu, seyirci tribünleri bulunan sentetik yüzeyli atletizm pisti, sporcu eğitim merkezi ve hizmet binası da yapacaklarını söylerine ekledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yılbaşına kadar imar planı değişikliklerini yaparak 2012 yılının başından itibaren 3 aylık zaman dilimi içerisinde projelerin hazırlanacağını 2013 yılının sonuna doğru da tüm tesisleri bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İş takvimini bu şekilde hazırladıklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın bize verdiği zaman dilimi 36 ay. Biz bunun bir yılını kullanmadan iki yılda tamamlamak düşüncesi içerisindeyiz. Mevcut spor tesislerinin bulunduğu alana ise yüksek katlı bloklar ve alışveriş merkezi yapmayı düşünüyoruz. Taban alanını olabildiğince dar tutarak yüksek yapılaşmayı gerçekleştireceğiz ve bu şekilde boş alan bırakacağız. Bu bölgede sadece konut ve alışveriş merkezi değil aynı zamanda yaşam alanı oluşturma peşindeyiz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu zamana kadar yeni stadyum projesi ile ilgili hayata geçirecekleri yöntemle ilgili önlerinde iki örnek olduğunu Çorum`un ise bu şekilde çalışma yapacak 3. Şehir olduğunu belirtti. Çorum`daki stat projesinin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da takibinde olduğunu, gayrimenkullerin Belediye`ye devredilmesinde de Başbakan`ın izni ile harekete geçildiğini ifade eden Külcü, “Bu projemiz, Çorum`da belediyecilik tarihinin bir defada hayata geçirilen en yüksek maliyette projesidir. Sadece tesislerin inşası için 75 milyon lira gibi bir gider söz konusu. Vereceğimiz arsanın bedeli de 20 milyon lira. Düz hesapla 100 milyon liralık bir projeyi gerçekleştireceğiz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yeni Stadyum Projesi ile ilgili gelinen son durum konusunda basına yönelik toplantısında eski stadyum yeri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Mevcut spor tesislerinin bulunduğu alanda 8 bin kişilik stat, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, bin kişilik spor salonu, iki adet futbol sahası, Güreş Eğitim Merkezi ve tenis kortlarının bulunduğu bir taşınmazın söz konusu olduğunu dile getiren Başkan Külcü, “Burasını Çorum`un gelişen ve değişen mimarisine uygun görmediğimiz için belediyeye aday olduğumuz günlerde bir proje oluşturmuş ve kamuoyuyla paylaşmıştık. Dün nihai imzayı attık. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eğer bu projeye başladığımız andan bugüne değin belediye görevlisiymiş gibi canla başla projenin hayata geçirilmezi için çok çaba gösterdi.”; doedi.