Yeni Stadyum için büyük adım

3 Aralık 2015 Perşembe

Çorum Belediyesi tarafından Çorum’a yapılacak olan yeni Stadyum için büyük bir adım daha atıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni stadyumun ihale yazısını imzalayıp süreci başlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’in de yer aldığı imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un son derece modern bir stadyuma kavuşacağını söyledi. Belediye olarak uzun zamandan beri üzerinde çalıştıkları projede artık ihale aşamasına geldiklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Türkiye Futbol Federasyonu standartlarında 15 bin seyirci kapasiteli, tamamı kapalı tribünlerden oluşan, gece aydınlatmasının da bulunduğu muhteşem bir stadyumu Çorumlu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Çorum’u sporun da merkezi haline getireceğiz” dedi.

Çorum Belediyesi’nin, şehrin spor faaliyetlerine yön verdiğini, yatırımları arasında sporun ciddi yer tuttuğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Sportif faaliyetlerin daha işlevsel yapılacağı bir spor kompleksi sanayisiyle, kültürel birikimiyle önemli bir birikime sahip olan Çorum’un öncelikli ihtiyaçları arasında idi. İnşallah, ihale sürecinin tamamlanması ile birlikte stadyum inşaatı da başlayacak ve şehrimizin stadyum ihtiyacı kalmayacak. Şehrimize, tüm sporculara ve spor camiasına hayırlı olsun” dedi.