Yeni Nikah Sarayı 25 çiftin toplu nikahı ile hizmete girdi

17 Mart 2014 Pazartesi

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Nikâh Sarayı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 25 çiftin toplu nikah törenine ile açılan Nikah Sarayı, 2 Milyon TL’ye mal oldu.

TBMM İdare Amiri-AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Müftüsü Mehmet Aşık, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni Nikah Sarayı’nı Çorumluların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özgün mimari ve çevre düzenlemesi ile Nikâh Sarayının Çorum’a yakışır bir mekân haline geldiğini belirten Başkan Külcü, “Yaptığımız hizmetlerle toplumun tüm kesimlerine hitap etmeye çalışıyoruz. Evlilik kutsal bir müessesedir. Kadın sadece evinin anası değil, toplumun da anasıdır. O nasıl şekillenirse, evlatları da öyle yetişir ve geleceğe hazırlanır. Bu anaların elinde yetişecek evlatlar, inşallah Türkiyemiz’i dünyanın ilk 10 ülkesi haline getirecek. Biz tüm yaptığımız bu hizmetleri hikâye olsun diye değil, insanımızı geleceğe hazırlamak ve onlara hizmet etmek için yapıyoruz.” diye konuştu.

Çorum Belediyesi tarafından yeni evlenen 25 çifte damatlık ve gelinliği başta olmak üzere çeyiz seti hediye edildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Yeni evlenen çiftlerimize gelinlik ve damatlıklarının yanısıra, bir ömür boyu mutlu ve mesut kullanmaları dileğiyle, evlilik hediyesi olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, yatak odası takımı, oturma odası takımı hediye ettik.” dedi.

Uslu: 30 Mart’ta nikah tazeleyeceğiz

TBMM İdare Amiri-Çorum Milletvekili Salim Uslu, yeni Nikah Sarayı’nın açılışında yaptığı konuşmada Çorum Belediyesi’nin Çorum’a yakışır bir nikah salonu kazandırdığını söyledi.

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde milletin kendi geleceğine evet mührü basacağını vurgulayan Külcü, “Muzaffer Külcü, 30 Mart’ta nikah tazeleyecek.” diye konuştu.