32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

YENİ HİTİT HEYKELLERİ AÇILIŞI YAPILDI

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Çorum Valiliği ve belediye öncülüğünde heykelciliğinin ilk örneklerini veren Hitit Medeniyeti’nin mirasına sahip çıkmak amacıyla düzenlenen ”1. Ulusal Hattuşa Taş Heykel Sempozyumu” sona erdi.

Çorum’a farklı kentlerden davet edilen 7 heykel sanatçısı, Kültür Park`ta hazırlanan şantiyede, önceden projelendirdikleri eserleri yapmak için gece gündüz var güçleriyle çalıştılar.

13 Haziran’da başlayan sempozyuma katılan sanatçıların çalışmaları, Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ortaya çıkan heykellerin açılışını gerçekleştirerek heykeller hakkında sanatçılar tarafından bilgiler aldılar.

Çorum’dan heykeltıraş Serdar Kaynak, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden heykeltıraş Selçuk Yılmaz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden heykeltıraş Ercan Yılmaz, İstanbul’dan serbest sanatçılar Evriç Kılıç, Serkan Yüksel, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Ertuğ Atlı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi`nden heykeltıraş Neslihan Pala`nın uğraşları sonucu ortaya çıkan eserlerin Valilik ve Belediye tarafından kentin belirlenen güzergahlarında sergileneceği açıklandı.