20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

YENİ EVLİ ÇİFTLERE AİLE EĞİTİMİ

5 Mart 2012 Pazartesi

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi aileye yönelik olarak düzenlediği kurs ve seminerlere devam ediyor.

“Çift Yastıkta Bir Ömür”; adı altında geçekleştirilen proje ile yeni evlenen ve nişanlı genç çiftlere evlilik bilgisi veriliyor.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde başlayan yüz yüze eğitim ile 10 çift aile eğitimi aldı. İlk semineri PDR Uzmanı Nalan Yardımcı Eşler Arası Uyum ve İletişim konusunda bilgiler verirken Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilgin ise Aile Bütçe Planlaması hakkında bilgiler aktardı.

10`ar aile seçilerek 3 grup halinde 3 günlük seminerlerde Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur Çiftlerin Birbiri Üzerindeki Hakları, Yrd. Doç. Dr. Metin Uçar Toplumda Cinsiyet, Rehberlik, Psikolojik Danışman Kürşat Değirmenci de Psiko-Drama hakkında ailelere bilgiler verecek.

Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı aile içi iletişim ve eşler arası uyumun daha iyi olması ve mutlu yuvaların oluşması için hazırladıkları proje genç çiftlere aile içi eğitimi verdiklerini kaydetti.

“Çift Yastıkta Bir Ömür”; toplumda hızla artan boşanma oranını (özellikle ilk beş yıl içinde) minimum seviyeye indirmeyi hedefleyen bir eğitim programı olarak planlandığını anlatan Betül Özüyağlı, Eğitimin sonunda, birbirini daha iyi anlayan, birbiriyle daha iyi iletişime geçebilen ve sorunlara çözüm üretebilen çiftlerden oluşan evliliklerin artması hedeflediklerini ifade etti.

Özüyağlı, “Kişiler, birlikte yaşamayı değil, birey olarak yaşamayı benimsediler. Bu doğrultuda insanların birbirine karşı olan tahammülleri azaldı ve evliliğin olmazsa olmazı olan, eşler arası karşılıklı “sevgi, saygı, sadakat, sorumluluk ve sabır”; değerleri ortadan kalktı. Bunun sonucu olarak, evlilik sürelerinin kısalması, aile içi şiddetin, boşanma oranlarının ve evlilik dışı ilişkilerin artması ile toplum saadeti ve huzuru temelinden sarsıldı.Tüm bu verilerden yola çıkarak, bozulan kutsal aile yapısını yeniden yapılandırmanın değil, sağlıklı bir toplum için, en başından aileyi sağlam temeller üzerine kurmak gerektiğinin önemi fark edildi ve bu önem doğrultusunda “Çift Yastıkta Bir Ömür”; projesinin uygulanmasına karar verildi”; şeklinde konuştu.

Proje kapsamında belirlenen nişanlı veya yeni evli çiftler, “mutlu, huzurlu ve uzun ömürlü bir evlilik”; için gerekli olan formülleri içeren bir eğitime tabi tutulacaklarını anlatan Aile Eğitim Merkezi Müdürü Betül Özüyağlı, “Proje kapsamında ayrıca, evliliklerinde en az 25 yılını tamamlamış, çevrelerinde örnek gösterilebilecek bir evliliğe sahip 10 çift daha belirlenecek. Eğitime tabi tutulan genç çiftlerle, tecrübeli ve örnek çiftler eğitim sonrasında bir araya getirilecek ve her genç çifte bir tecrübeli çift, evlilik aşamasında rehberlik edecek. Böylece gençler, tarafsız bir aile büyüğünden ve onların yaşanmış tecrübelerinden faydalanmış olacak. Ailelerin ilk buluşmaları ve eğitimlerin bir kısmı kayıt altına alınıp görsel bir sunum hazırlanacak”; dedi.

Ayrıca, seminer öncesi katılımcılara gitar dinletisi sunuldu.