Yeni Devane’de kuralar çekildi

8 Mayıs 2014 Perşembe

Çorum Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan konutların kura çekimleri yapıldı.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Ali Sürmeli, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, TSO Başkanvekili Yakup Karaca, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

440 konuttan 403’ünün hak sahiplerinin belirlendiği kura töreninde Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, TOKİ çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren pek çok yönetimin el atmaya cesaret edemediği konuları masaya yatırıp, çözüme kavuşturduklarını söyledi. Verdikleri sözleri tutmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Külcü, “Bugün benim en mutlu ve en heyecanlı olduğum günlerden biri. Virane olan Devane’nin yerine yeni bir Çorum inşa ettik. Yeni Devane Çorum`a hayırlı olsun.” dedi.

Konut sahipleri adına ilk kurayı çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü talihli vatandaşa “Hayırlı olsun”; derken, protokol üyeleri de vatandaşların kura heyecanına ortak oldu.

`Yeni Çorum`u inşa ediyoruz`

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yıllarca virane halde kaderine terk edilen Devane’de yeni bir Çorum inşa etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Hak sahiplerinin heyecanına ve mutluluğuna ortak olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, başta insanların olup olmayacağı yönünde çekinceler ortaya koyarak, endişeli bir tavır takındığını anlatarak, “Biz neye söz vermişsek, Allah’a şükür yapıp ortaya koyduk. Pek çok yönetimin çekinip el atmadığı konuları birer birer çözüp, halkımızın hizmetine sunduk. Başta insanlarımızın haklı olarak çekinceleri vardı. Fakat şimdi bizim söz verdiğimiz her işi yaptığımızın en yakın şahitleri olarak, Devane ikinci etap çalışmalara hiç tereddüt etmeden katılımlar yaşadık.” dedi.