Yeni bir şehir kuruyoruz

2 Nisan 2013 Salı

Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısında, Yeni Çorum olarak ifade edilen projeyi onayladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Aşağı Sanayi ve keresteciler bölgesinde yeni Çorum’un inşa edileceğini açıkladı.

Külcü, “1800 dönümlük alanda örneklerine İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde rastlanılan çok özel siteler inşa edeceğiz ve yeni Çorum’u elbirliği ile kuracağız.” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum`u Gazi ve İnönü Caddesi’ne sıkışmışlıktan kurtarıp, Çorum’a bu zamana kadar yapılmış en büyük imar çalışmalarından birini kazandıracağız. Yeni hizmet binaları, meydanları ve iş merkezleriyle birlikte tasarlanmış projemiz kentlerin rekabetinde Çorum’u öne çıkaracak. Çorum’a ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Külcü, söz konusu projenin içerisinde 25 bin metrekarelik meydan, belediye hizmet binası, 10 katlı imara açılan ve geniş sosyal donatı alanları bulunan binalar, 3 ilkokul, 1 lise, 2 sağlık tesisi, 3 sosyal ve kültürel tesis, 2 cami ve 10 adet park bulunduğunu bildirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Hayvan Pazarı’nın bulunduğu alana belediye hizmet binası ve yanına Valilik binası planlandığını da anlatan Külcü, söz konusu alanda 22 bin metrekarelik yeni bir meydan tahsis edildiğini de sözlerine ekledi.

“Eski dokumuzu korurken, oluşturacağımız Yeni Çorum’la birlikte, kentlerin rekabetinde Çorum’u öne çıkaran bir merkez inşa edeceğiz” diyen Başkan Külcü, 25 bin kişilik yeni bir şehir olarak adlandırdığı Yeni Çorum projesinin hayalleri olduğunu ve gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

10 sene sonra şehrin merkezi Meydan Camii olacak

Belediye Başkanı Külcü, Binevler, Mimar Sinan ve Buhara örneklerini vererek, emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında, Yeni Çorum Projesi’nin, Çorum’un en önemli imar çalışmalarından birisi olduğunu ifade etti. Külcü, “10 sene sonra bu şehrin merkezi Meydan Camii olacak.” dedi.

Çorum’u Gazi ve İnönü Caddesi’ne mahkum olmaktan kurtaracağız

Başkan Külcü, Gazi ve İnönü Caddesi’nde bulunan iş yeri kiralarının yüksekliğinin herkesin şikayeti haline geldiğini, pek çok iflasın yaşandığını aktararak, “Çorum’u Gazi ve İnönü Caddesi’ne mahkum olmaktan kurtaracağız.” dedi.

10 katlı geniş alanlı yerleşim yerleri olacak

Ankara ve İstanbul’dan örnek veren Belediye Başkanı, 10 katlı binaların bulunduğunu anlattığı konuşmasında, binaların %15 inşaat alanı bulanacağını, geri kalan %85’lik kısmın sosyal donatı alanı olacağını, altları iş merkezi olan binaların boş alanlarının bina altındaki kafeteryalar tarafından kullanılabileceğini aktardı.

Yeni Çorum Projesini incelemek için tıklayınız