YEMEKLER ENGELLİ AŞÇILARDAN

8 Mart 2013 Cuma

Anadolu Özel Mesleki Eğitim Merkezi tarafından başlatılan Aşçı Yardımcılığı Kursu başarıyla sonuçlandı.

Çorum Anadolu Özel Eğitim Merkezi`nde devam eden kursu ziyaret eden protokol üyeleri öğrencilerin hazırladıkları yemeklerden yedi, öğrencilerle sohbet etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Vali Sabri Başköy’ün eşi Gönül Elçileri Projesi Koordinatörü Fatma Başköy, Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Çorum Özel Eğitime Muhtaç Spastik, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları ve bazı daire müdürlerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Vali Sabri Başköy`ün eşi Fatma Başköy, asıl engelin gönül, yürek engeli olduğunu ifade ederek, engelleri sevgi ile aşacaklarını ifade etti. Başköy, tüm kursiyerleri tek tek tebrik ederek, başarılar diledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de tüm öğrencileri tebrik ederek yapılan bu tür çalışmaları önemsediklerini kaydetti. Başkan Külcü, “Dışarıda yapılan yemeklerden daha güzelini burada yapmışsınız. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık herkesi tebrik ediyorum. Yapılan bu çalışmaları ziyadesi ile önemsiyoruz. Özel olan güzel ve daha anlamlı olan, içine yüreğini, gönlünü, sevgini koyarak yapabildiğin iştir. Bu akşam bu keyfi burada bizlere yaşattınız”; dedi.

Çorum Belediyesi olarak bu tür çalışmaları bundan sonra da hep birlikte yapacaklarının altını çizen Başkan Külcü, “Buhara Kültür Merkezi`mizde yaptığımız çalışmamız, eski halk ekmek fabrikasının yerinde yapacağımız 23 yaş üstü engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarımızı hayatı daha anlamlı bir şekilde paylaşabileceği, yaşayabileceği ortamları hep birlikte oluşturacağız. Önümüzdeki günlerde Almanya`ya giderek engelliler fuarında incelemelerde bulunacağız.”;dedi.

Özel Eğitime Muhtaç Spastik, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları da yaptığı konuşmada kursun temel amacın hafif zihinsel engelli çocuklara yiyecek hazırlama, yemek pişirme, mutfak kültürü, yiyecek teknikleri ve hijyen kuralları gibi konularda temel bilgiler verildiğini söyledi. Hüsülüoğulları, “Belediyemizin tahsis ettiği ve tadilatlarının devam ettiği mekanda, Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerince desteklenen, seramik üretimi çalışmalarına da en kısa sürede başlanacağını ümit ediyoruz. Bu çalışmalara ek olarak Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`nün önümüzdeki günlerde Avrupa`nın engellilerle ilgili çalışmalarını yerinde görmek için Almanya`ya yapacakları inceleme gezisi, Çorum`un engelliler için marka şehir olması yolundaki ciddiyetini göstermektedir. Yeni çalışmalara yön verecek bu gezinin değerlendirmesini ve sonucunu heyecanla beklemekteyiz.”;