30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

Yaz Spor Okullarına renkli açılış

25 Haziran 2015 Perşembe

Çorum Belediyespor Yaz Spor Okulları düzenlenen renkli bir törenle açıldı. Buharaevler Mahallesi Semt Pazarı`nda düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Alper Zahir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç, Dr. Faruk Yamaner, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, Belediye Meclis Üyeleri, spor okullarına kayıt yaptıran gençler ile vatandaşlar da katıldı.

Külcü: En büyük gücümüz sizlersiniz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, spor okullarının açılış töreninde yaptığı konuşmada topluma spor kültürü oluşturmanın çabası içinde olduklarını belirterek bunun için de yaz spor okullarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bizim en büyük gücümüz sizlersiniz. Gençliğe yapılan çalışmalara çok daha fazla önem veriyoruz. Sağlam bir toplum için her yaşta spor ve kültürel alanlar yapmak ve hizmete sunmak bizim görevimiz. Peygamber Efendimiz`in söylediği gibi `Yaşlılık gelmeden gençliğin, hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilelim`. Küçük yaşlarda spora başlanması halinde daha sonra bırakılmaz alışkanlık yapar. Çorum Belediyespor 5-6 yıl önce adı duyulmayan bir kulüp iken bugün her branşta kupa ve madalyalar kazanan bir kulüp oldu.”; dedi.

Çorum Belediyesi olarak 5 sentetik saha yaptıklarını, İkbal Kent`e yapılacak sentetik sahanın da ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Külcü, “Ulukavak`a da yapacağız. Kültürpark`ta da sentetik spor sahası olacak. Belediyespor tesislerinin yapımına 1-2 ay içinde başlayacağız.

Açılışını yaptığımız yaz spor okullarında çalışmalara katılacak tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum` dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaz spor okullarında 18 branşta 1.200 sporcunun kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.