Yaz Spor Okullarına görkemli açılış

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Çorum Belediyesi Yaz Spor Okulları açılış töreni Buharaevler Semt Pazarında yapıldı.

Törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, SGK İl Müdürü Duran Cesur ile birlikte spor il temsilcileri, antrenörler, sporcu velileri ve sporcular katıldı.

Çorum Belediyesi Yaz Spor Okullarında, basketbol, badminton, bocce, boks, bowling, buz pateni, dart, futbol, futsal, güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, muaytai, satranç, voleybol, wushu, yüzme, satranç ve tekvando olmak üzere 22 branşta 1780 öğrenciye spor eğitimi veriliyor.

Sporu yaşam biçimimiz haline getireceğiz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, söz verdikleri her alanda olduğu gibi sportif faaliyetlerde de üzerlerine düşeni yapmanın çabası içinde olduklarını belirterek, velilerden çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi. Başkan Külcü Belediye Yaz Spor Okullarının açılış töreninde yaptığı konuşmada sporun artık her vatandaşın günlük yaşam biçimi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Okulların tatile girmesinin ardından öğrencilerin bu dönemi en güzel şekilde

değerlendirmek için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Başkan Külcü, `Tatil deyince sadece gezmek eğlenmek akla gelmemeli. Güleceğiz, oynayacağız ancak günün belli bir bölümünüde okumak ve spor faaliyetlerine ayıracağız.

Belediye olarak spor yatırımlarımız artarak devam ediyor. Biz göreve gelmeden önce sosyal ve kültürel belediyecilik adına üç faaliyet sayılamazdı. Bugün onlarca faaliyetimiz var. Belediye Bünyesinde kurduğumuz Tesisler ve Spor Müdürlüğü artık Uluslararası organizelere imza atıyor. Belediye bünyesinde açtığımız merkezlerde 22 branşta 1780 evladımız var. Geçen yıl bu rakam 1160`tı.

Sağlıklı bireyler ve toplum için spor yapmalı ve yaptırmalıyız. Türkiye genelinde 24 milyon gencimiz var ve Avrupa Birliği bu genç nesilden korktuğu için bizi kabul etmiyorlar. Bizler her alanda olduğu gibi sportif alanda da çalışmalara yılmadan devam edeceğiz.

Sporu hayatımızın bir parçası haline getirmek ve sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun içinde yapımına başladığımız ve başlayacağımız tesisleri iki yıl içinde hizmete açarak Çorum halkının hizmetine sunacağız.

Belediye olarak `Önce ahlak, sonra spor` diyoruz. Başarılı bir öğrenci veya sporcu olabilirsiniz ancak ahlak olmadan başarının hiç bir önemi yoktur. Bu yüzden önce ahlaklı birey olmalıyız başarı ardından gelecektir` dedi.