20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

YAŞLI VE ENGELLİLERİN AYAĞINA HİZMET

21 Mart 2012 Çarşamba

Belediyemiz, Çorum`da yaşayan engelli ve yaşlıların belediye hizmetlerinden daha rahat yararlanabilmesi için bir dizi çalışma başlattı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sosyal yardım yapılan birimlerin ek hizmet binasının zemin katına taşınması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Hizmet binası zemin katındaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kimsesi olmayan yaşlılar için yeni bir çalışma başlattıklarını ve evde bakacak kimsesi olmayan 65 yaş ve üzeri yaşlıların kişisel bakım ve ev temizliği işlerinin Çorum Belediyesi tarafından yapılacağını açıkladı.

Yaşlıların bu milletin kendilerine emaneti olduğunu dile getiren Külcü, “Yaşlılarımıza ne kadar hizmet yapsak yetersiz. İmkanlarımız müsaade ettiği müddetçe de yaşlılarımıza her türlü hizmeti sunmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Gıda yardımı, asker aylığı, yaşlı bakım hizmeti müracaatları sırasında yaşlı ve engellilerin bu hizmetin verildiği katlara ulaşımda sorunlar yaşadığını tespit ettiklerini dile getiren Külcü, bunun üzerine sosyal hizmet birimlerini ek bina zemin katına taşımaya karar verdiklerini belirtti.

Külcü, önümüzdeki günlerde tadilat çalışmaları tamamlanması planlanan bölümde Nisan ayından itibaren servislerin hizmet vermeye başlamasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.