YAŞAR ALPTEKİN’DEN GENÇLERE ÖĞÜTLER

5 Mart 2013 Salı

Belediyemiz tarafından düzenlenen “Yaşayanın Dilinden Gençliğe Öğütler”; konferansı Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirildi. Tiyatrocu-yazar Yaşar Alptekin, gençlere yaşantısından kesitler aktardı.

Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Belediye Meclis Üyesi Bedriye Çayır, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, okul müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmada hayatının büyük bir bölümünü boş geçirdiğini ifade eden Yaşar Alptekin, “Benim doğum tarihim namaza başlama tarihim”; dedi. Namazsız geçen yıllarını yaşanmış saymadığını belirten Yaşar Alptekin, “Cenab-ı Allah, bizlere bu dünyada sayılamayacak kadar çok nimet vermiş. Bizler de Allah’ımıza namaz kılarak şükretmeliyiz. Bizlerin namaz kılmaya çok ama çok ihtiyacı var. Çünkü ahirette bize sorulacak ilk soru namaz kılıyor muydun? Sorusu olacaktır. Bakınız, namaz iki kişiye farz değildir bunlardan birisi deliler, diğeri de ölülerdir.” dedi.

İnsanların, sözde değil özde Müslüman olması gerektiğini belirten Alptekin, “Kime sorsak Elhamdülillah Müslüman`ım diyor. Ama Müslümanlığın şartlarını yerine getiriyor muyuz? Acaba? Bugün gençlerimiz İslamiyet`i tıpkı paket program gibi algılıyorlar ve hayatı boş veriyorlar. Oysa zararın neresinden dönülürse kardır. Bir an önce tövbe etmeli ve namazımıza başlamalıyız.” dedi.

Anne ve babaların hayatta iken kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Alptekin, “Bizlerin Cennet’e gidebilmesi için anne ve babalarımızın dualarına ihtiyacımız var. Onların hayır duasını alalım. Evinde yaşlı anne ve babasına merhamet gösteren insana Cenab-ı Allah da merhamet gösterir. Şunu unutmayalım ki bir Müslüman`ın annesine verebileceği en güzel hediye namaza başlamaktır.” dedi.

Gençlerin gençliklerini boş heba etmemelerini isteyen Alptekin, “Gençliğinizin kıymetini bilin, bugün sizlere hoş gelen boş günleriniz yarın sizlere lazım olacak ama iş işten geçmiş olacak. Geleceğimiz siz gençlere emanet edilmişse o zaman lütfen zamanınızı internette sörf ederek geçirmek yerine anne ve babanıza ve ülkenize hayırlı evlat olmak için çalışıp çabalayın”; dedi.

Gençlerin arkadaş seçme konusunda da dikkatli olmasını isteyen Alptekin, “Anne ve babanızın arkadaş koşundaki tavsiyelerine mutlaka uyun. Anne ve babanız size biriyle görüşmemenizi istiyorsa bilin ki bir bildiği vardır. Eğer sözünü dinlemezseniz bunun bedelini ağır ödersiniz. Arkadaşlar arasında kötü alışkanlıklar `Bir kerede bir şey olmaz` cümlesiyle başlar. Bir kere o cümleyi derseniz işte felaketin içine düşmüşsünüz demektir. Sizlere bu cümleyi söyleten de ezberleten de arkadaş çevrenizdir. Onun için düzgün arkadaş seçin ve sizi felakete götürecek ortamlardan uzak durun”; dedi.

Program sonunda Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Yaşar Alptekin`e çiçek takdim etti. Alptekin, “Namazla Yeniden Doğdum”; adlı kitabını imzaladıktan sonra gençlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.