YASADER’DEN BAŞKAN KÜLCÜ’YE ZİYARET

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kanunlar ve Kararlar Başkanı ve Yasama Derneği Genel Sekreteri Habip Kocaman ve beraberindekiler Başkan Külcü`yü ziyaret etti.

Yasama Derneği Başkan Yardımcısı Muaz Ayhan Işık, Yönetim Kurulu Üyesi Beyhan Hamurcu`nun da katıldığı ziyarette konuşan Hapib Kocaman, Yerel Sivil Toplum Kuruluşları`nın (STK) katılımıyla Çorum`da “Yerel STK`lar İçin Yasama Okulu Projesi”; gerçekleştirdiklerini söyledi.

STK`ların sorunlarını ve önceliklerini parlamentoya daha etkin bir şekilde taşımalarına katkı sağlamayı amaçlayan bu çalışmanın üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyleyen Habip Akdoğan, Çorum`da gerçekleştirilen programa Amasya ve Tokat`tan da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada “Yerel STK`lar İçin Yasama Okulu Projesi”;nin Çorum`da gerçekleştirilmesinin kendileri için memnuniyet verici bir durum olduğunu söyledi. Yasama ve denetim süreçlerinin aslında çok teknik bir konu olmasına rağmen STK`ların bu programlara ilgi göstermesinin takdir edilmesi gereken bir husus olarak değerlendiren Başkan Külcü, “Parlamenter demokrasilerde, STK`ların yasa yapım süreçlerine katılımının çok önemli olduğunu biliyoruz. Bizleri temsil eden milletvekillerimiz ile iletişim kurmak, kendilerini yerelde yaşanan sorunlardan haberdar etmek ve onlarla diyalog kurarak çözüm alternatifleri geliştirmek, milletvekillerinden bir konunun farklı şekillerde TBMM gündemine taşınmasını talep etmek konusunda büyük avantaj sağlayacaktır.”; dedi.