Yaptığımız işlerde erişebilirliği artırmak için çalışıyoruz

13 Mayıs 2013 Pazartesi

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Çorum`daki engelli vatandaşların sorunlarına gösterdiği duyarlılık nedeniyle öğrenciler Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Engelliler Haftası dolayısıyla engellilere hizmet veren dernekler tarafından El Emeği Fuarı`nda stantlar ayrıldığını belirten Başkan Külcü, buradaki amacın farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Toplum olarak eğitim seviyesinin yükseldikçe bu konuya olan duyarlılığın daha da artacağına inandığını belirten Külcü, “Hükümetimiz de yapması gereken yasal mevzuatlar ve fiziki düzenlemeler konusunda gerekli çalışmaları yapıyor. Bizler de Çorum Belediyesi olarak örnek çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi Buhara Rehabilitasyon Merkezimizin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bittiğinde Türkiye`deki örnek belediyecilik çalışmalarından bir tanesi olacak.

Yeni yaptığımız yollarda, kaldırımlarda, parklarda erişebilirlik oranını en üst seviyeye çıkartabileceğimiz bir standardın içerisinde olduk. Eski yapılan yerlerde de sorunları minimize etmek için düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Engelliler Haftası`nın güzelliklere vesile olarak geçmesini temenni ediyorum”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, engelli derneklerine katkı sunmak amacıyla stantlardan alışveriş yaptı.