30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

Yabacıoğlu, ''Ramazan’ın bütün rahmetine şahit olacağız''

18 Haziran 2015 Perşembe

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, “Ramazanın İslam Coğrafyası başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde yaşanan sıkıntıların son bulmasına vesile olmasını diliyorum. İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini Allah`tan niyaz ediyorum.“Dedi.

Yabacıoğlu, “İslam aleminin heyecanla beklediği rahmet ve mağfiret ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan`a birlik ve beraberlik içinde erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. `Ramazan Ayı` manevi iklimimizi yenilediği gibi maddi hayatımızda dayanışmayı, kardeşliği, bereketi iftarıyla-sahuruyla soframıza seriyor. Önümüze serilen o sofrada, on bir ayın sultanı olan Ramazan`ın bütün rahmetine şahit olacağız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularını perçinleyen Ramazan ayının üzerimize bırakacağı rahmeti milletçe paylaşıyoruz.”Dedi.

Ramazan Çadırı İftara Hazır

Çorum Belediyesi tarafından her yıl kurulan Ramazan Çadırı bu yılda kurulumu gerçekleştirilerek iftara hazır hale getirildi. Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu Ramazan Çadırı`nda incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu yaptığı açıklamada, Ramazan çadırının, ramazan ayı boyunca Çorumpark (Eski Kültür Sitesi) altında bulunan açık otoparkta hizmet vereceğini ifade etti.

Yabacıoğlu, “Çorumlu hayırsever hemşehrilerimiz her yıl iftar çadırında iftar yemeği veriyor. Yemek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. İftar çadırında bu yıl da Ramazan boyunca her gün 1.000 kişi 6 çeşit yemekle aynı adan iftar yapabilecek. Bu yıl Ramazan çadırıyla birlikte mahallelerde vermiş olduğumuz iftar sayısını artırarak halkımızla daha fazla birlikte olmayı amaçlıyoruz. Bu sene Ramazan Sokağı olmayacağı için, etkinliklerimizi hazırladığımız dolu dolu ramazan programı ile iftar verilen mahallelerde gerçekleştireceğiz“ dedi.