20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

VERGİ BİLİNCİ YAYGINLAŞMALI

28 Şubat 2012 Salı

23. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan, verilen hizmetlerin büyük bir bölümünün alınan vergilerden karşılandığını, toplanan vergilerin tüm gelirler içerisinde %91`lik bir kısmı oluşturduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Vergi Haftası`nı kutlayarak Türkiye`nin vergi toplama ve toplanan vergileri doğru değerlendirme konusunda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Bir ülkede yapılan tüm hizmetlerin yatırımların temel finansman kaynağı vergidir diyen Başkan Külcü, “Vergi bilincinin yaygınlaştırılması, ülkemizin muasır medeniyetler düzeyine ulaşmasında önemli bir değer taşımaktadır”; dedi.

AK Parti hükümeti dönemiyle birlikte Türkiye`nin 2000`li yıllarda toplanan 100 lira vergi için 113 lira faiz ödeyen bir devlet durumundan bugün hem tahakkuk edilen vergilerini toplayabilen hem de topladığı vergilerin büyük bir bölümünü yatırım ve hizmet olarak ayıran bir ülke haline geldiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bunlar bizim önemli kazanımlarımızdır. Bu kazanımlarımızı güçlendirerek koruyarak hedeflerimizle büyümemiz lazım. Bu nedenle toplumun bilincinin bu konuda çok yükseldiğini, aynı zamanda toplanan vergiler de gereği gibi değerlendirilmektedir.”; dedi.