Velipaşa Hanı 100 yıl daha yaşayacak

5 Ocak 2015 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, seçim vaadi olarak kamuoyuna duyurduğu Velipaşa Hanı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Tarihi Velipaşa Hanı`nı kiralayıp, aslına uygun şekilde restore ettirdikten sonra Han`ın 100 yıl daha yaşayacak bir duruma getireceklerini ifade etti.

Ocak ayı Meclis toplantısında gündeminin 19. maddesi olarak görüşülen kiralama yetkisinde, meclis üyeleri oy birliği ile Velipaşa Hanı’nın kiralanmasını onaylarken, Başkan Külcü, Çorum’da yer alan pek çok tarihi yapının zamanla yok olduğunu, kalanların yaşatılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Seçim zamanında, söz konusu handa ticaret yapan firmaya zarar vermemek için isim zikretmediklerini hatırlatan Külcü, Velipaşa Hanı’nı kiralayıp aslına uygun olarak restore ettikten sonra, Çorum’un turizm, kültür ve ticari hayatına kazandıracaklarını açıkladı.