Veli Paşa Konağı Restore Ediliyor

12 Kasım 2020 Perşembe

Belediyemiz şehrin tarihi ve kültürel dokusunu korumaya yönelik çalışmaları sürdürüyor. Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan Veli Paşa Konağında restorasyon çalışmalarına başlandı.

Tarihin tekrardan canlandırılması noktasında büyük öneme sahip Velipaşa Hanında yaptığı restorasyon çalışmalarında sona gelen Belediyemiz, farklı noktalarda şehrin tarihi dokusunu korumaya yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Başlattıkları Kültür Rotası projesi ile şehrin kültür ve turizmine önemli bir katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın,”Çorum Kalesinden başlayarak Velipaşa Konağı, Eski Karakol Binası, Belediye Binası, Saat Kulesi Dikiciler Arastası ve Çöplü Arastası gibi şehrin kültürel anlamda önemli rotasyonlarına kadar uzanacak olan Kültür Rotası projemiz seçim dönemi taahhütlerimizden biriydi ve hayata geçirmek adına önemli bir aşama katettik. BU şehrin kültürüne, tarihine aşık bir belediyecilik anlayışı ile tarihi öneme haiz binalarda aslını bozmamak için cerrahi hassasiyetle restorasyon çalışmaları yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de hali hazırda Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullandığımız Veli Paşa Konağımızda basit tadilat dediğimiz dış cephede zamanla eskiyen sıva,  ahşap kısımlar, yağmur olukları ve çatıda oluşan yıpranmaları gidermek için restorasyon çalışmasını başlattık” dedi.

Foto Galeri