23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

VEKİL EŞLERİNDEN ÇORUM’A ÖVGÜ

21 Mart 2011 Pazartesi

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin açılışına katılmak için Çorum`a gelen Milletvekili eşleri Çorum`da büyük değişim olduğunu belirterek, Çorum`un Anadolu`nun incisi olduğunu söylediler.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin açılışına katılmak için Çorum`a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir`in eşi Ümmühan Demir, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ`ın eşi Mine Bozdağ ile yaklaşık 40 milletvekili eşi merkezin açılışının ardından Çorum turu attılar.

Milletvekili eşlerine Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü, Belediye Sanat Danışmanı Nilgün Çevik eşlik ettiler.

Misafirler ilk olarak Hıdırlık`a giderek türbeleri ziyaret edip dua ettiler. Daha sonra Çorum Müzesi`ne geçen Milletvekili eşleri müzede bulunan eserleri incelediler.

Çorum Müzesi`ne hayran kalan misafirler, “Türkiye`nin en prestijli müzesi, görünüşü ile insanı büyülüyor. Çorum, tarih kokan bir il. Daha fazla tanıtılması gerekir”; diye konuştular.

Müzenin etnografya bölümünde gezen Milletvekili eşleri burada bol bol fotoğraf çekindiler.

Müze ziyaretinin ardından şehir turu atan misafirler son olarak İnci Restoran`da mola vererek burada bir süre dinlendikten sonra Ankara`ya hareket ettiler.

Vali Nurullah Çakır`ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü Çorum`a gelen Milletvekili eşlerine Çorum leblebisi ile çeşitli hediyeler verdiler.