Vatandaşlar yapraklar arasında yürüsün diye, sokaklar haftada bir süpürülecek

19 Kasım 2014 Çarşamba

Sonbaharın gelmesiyle birlikte cadde ve sokaklara dökülen ağaç yaprakları bambaşka bir görüntü oluşturuyor.

Belediye, insanlarda çok farklı duygular uyandıran kurumuş ağaç yapraklarını, vatandaşlardan gelen yoğun talebi uygun görerek haftada bir süpürme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kış ayının etkilerini giderek hissettirdiği bu günlerde Çorum cadde ve sokaklarındaki kurumuş ve sararmış ağaç yapraklarının çok güzel görüntüler ortaya çıkardığını söyledi. Sonbahar dökülen ağaç yapraklarının belirli bir süre süpürülmemesi için vatandaşlardan zaman zaman kendilerine istekler geldiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Avrupa`da ve dünyanın birçok yerinde sonbaharda dökülen ağaç yaprakları süpürülmüyor. Rengarenk yapraklar belli bir süre sokakları süslüyor. İnsanlar özellikle bu yapraklı yollarda yürümeyi tercih ediyor. Biz de Çorum Belediyesi olarak cadde ve sokakların kenarlarındaki ağaçların dökülen yapraklarını haftada bir süpüreceğiz.”; dedi.