VANLI DEPREMZEDELER MEMLEKETLERİNE DÖNÜYOR

31 Mayıs 2012 Perşembe

23 Ekim 2011`de Van`da meydana gelen deprem sonrası Çorum`a yerleşen aileler Van`a dönüyor. Yaklaşık altı aydır Çorum`a ikamet eden Vanlı aileler Çorum`a geçirdikleri günlerin kendileri için unutulmaz olduğunu, bir yandan Van`a dönmeyi istediklerini ancak Çorum`dan da kopmak istemediklerini söylediler.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ı ziyaret eden Vanlı depremzedeler Çorum Belediyesi`nin kendilerine gösterdiği yakınlık ve yaptığı yardımlar nedeniyle teşekkür ettiler. Vanlı depremzedelerden Filiz Çalış, Çorum`da bulundukları altı ay içerisinde Çorum Belediyesi`nin kendilerine çok yardımcı olduğunu, kol kanat gerdiğini belirtti. Deprem nedeniyle zorlu günler yaşadıklarını belirten Filiz Çalış, “Şimdi memleketimize, Van`a gidiyoruz. Ancak bir yandan da gitmeyi istemiyoruz. Evlerimizde Çorum`da yaşadığımız rahatlığı göremeyeceğimizden eminiz. Tüm Çorum halkı hakkını helal etsin”; dedi.

Hilal Çalış adlı depremzede de Turhan Candan`a Çorum`da oldukları süre içerisinde kendilerine gösterdiği yakınlık nedeniyle teşekkür etti. Turhan Candan`ın kendisini dersaneye göndererek derslerini daha kolay öğrenmesini belirten Hilal Çalış “Çorum`u hiç unutmayacağım. Benim için ömür boyu mutlu bir hatıra olarak kalacak.”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da Vanlı depremzede ailelerin altı aydır kendilerinin misafiri olduğunu, Çorum Belediyesi olarak bu aileler için ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Depremzede ailelere bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar dileyen Candan, “Van`da yaşanan bu felaketin bir dostluğa, bir kaynaşmaya vesile olduğunu düşünüyorum. Depremzede ailelerimizi burada rahat ettirebildiysek ne mutlu bizlere. Bu vesileyle Çorum ile Van arasında bir dostluk köprüsünün kurulduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki yaşantılarında acısız bir hayat diliyorum.”; dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, depremzede ailelere Çorum leblebisi hediye etti.