Vali Kara:Bu mekan engelliye verilen değeri yansıtıyor

3 Kasım 2014 Pazartesi

Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek merkezle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Çorum Belediyesi, Engelli Öğrencileri Koruma Derneği, İŞ-KUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan Aşçı Yardımcılığı Kursu’na katılan öğrencilerin yemek ikramında bulunduğu Vali Ahmet Kara, merkeze tam not verdi. Eşi Mesude Kara ile Engelli Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Vali Ahmet Kara’ya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İŞ-KUR Müdürü Zafer Eyvaz, Spastik ve Zihinsel Engelli Öğrencileri Koruma Derneği Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Engelli Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçerde katıldı.

Yemeklere ve sunuma tam not

Aşçı Yardımcılığı Kursu’na katılan öğrencilerin kendi elleriyle hazırlayıp servis ettiği birbirinden güzel yemekleri tadan Vali Ahmet Kara ve protokol üyeleri engelli gençleri tebrik etti.

Vali Kara:Bu mekan engelliye verilen değeri yansıtıyor

Vali Ahmet Kara, Engelli Eğitim Merkezi’nin engelliye verilen değeri yansıttığını belirtti. “Sayın Belediye Başkanımızı bu yaklaşımı ve samimiyeti nedeniyle tebrik ediyorum.” diyen Vali Kara, Çorum Belediyesi’nin engellilik konusundaki çıtasının çok yükseklerde olduğunu söyledi.

Eskiden bu tür hizmet ve bakış açısının olmadığına vurgu yapan Vali Kara, “Bizim gençliğimizde çocukluğumuzda bu tür eğitim kurumları bu tür imkanlar yoktu. Sosyal hizmetler sıfırdı. Engellisine herhangi bir yardım yoktu. Yaşlısına hizmet yoktu. Duluna yetimine hizmet yoktu. Sosyal hizmetlerde Türkiye öyle bir noktaya geldi ki şuanda dünyada parmakla gösterilecek kadar ender ülkeler içerisine girdi. Şuanda sosyal hizmetlerde ilerideyiz. Bu noktaya geldiğimiz için hem seviniyorum hem de bu noktaya getiren başta cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM bakanlar ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Bu imkanları gençleri ve çocuklarımıza sağladılar. Bundan sonra bu noktadan geriye gidilmez. Belediye Başkanımız bu mekanı yapmakla zaten belediyeciliğin çıtasına yükseltmiş durumda. Hizmet çıtasını yükselten belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Bu mekan çok güzel bu ortam çok güzel. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocukları evlerin karanlık köşelerinde barındıramayız. Emeği geçen herkese teşekkür diyorum. Mutluluklar diliyorum.” diye konuştu.