Usta Hattat Çorum’da sergi açtı

6 Haziran 2016 Pazartesi

Hat Sanatçısı Doç. Dr. Mehmet Memiş Çorum’da sergi açtı. Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisinde açılan sergide 30 eser yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan Doç Dr. Mehmet Memiş yurtiçi ve yurt dışında çok sayıda sergi açtığını ancak Çorum’un kendisi için önemli olduğunu dile getirerek, “Ben Hat sevdasına Çorum İmam Hatip Lisesinde okurken kapıldım ve çalışmaya başladım. Eskiden bu işler zor şartlar altında yapılıyordu ancak günümüzde yerel yönetimler el attı daha da gelişmeye başladı. Destek veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisinin açıldığı gündün bugüne çok değerli sergilere ev sahipliği yaptığını dile getirerek, “Bu tür mekanların inşa edilmesi güzel ama değeri içindekilerle ölçülür” dedi

Daha sonra Başkan Külcü ve beraberindekiler sergiyi gezerek, eserler hakkında Mehmet Memiş’ten bilgi aldı. Toplamda 30 adet eserin yer aldığı sergi 18 Haziran Cumartesi gününe kadar açık kalacak. Mehmet Memiş`in usta çizimiyle 500 adet Hat eser sergiye gelenlere hediye edildi.