Uslu ve Külcü, TRT AVAZ’da Çorum’u anlattı

3 Mart 2015 Salı

AK Parti Çorum Milletvekili-TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TRT AVAZ’da Levent Kol ve Şahla Orjiuva Bozkurt’un sunduğu Yeni Gün programında Çorum’a anlattı.

Çorum’un tarihinin çok eskilere dayandığını ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkan Muzaffer Külcü, Çorum’un tarih, kültür ve merkezli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Çorum’un barındırdığı zengin kültürel mirası açısından çok sayıda farklılıkları bulunduğunu kaydeden Başkan Külcü, “Çorum, homojen yapısını hala sürdürebilen, bunu başarabilmiş bir kent. Çorum’daki farklılıkları ortaya koyamazsak insanların Çorum’a gelmesinin, Çorum’u görmesinin bir nedeni yok. Farklılıklarımızı ortaya koyarak daha fazla insanın Çorum’a gelmesini sağlamalıyız.” dedi.

Çorumlu sanayicilerin Çorum’dan kazandıkları parayı yine Çorum’a yatırdıklarını, bu durumun ise benzerine az rastlanır bir davranış olduğunu ifade eden Külcü, Çorumlu sanayicilerin bu davranışının takdir edilecek bir hareket olduğunu söyledi.

Belediyecilik hizmetlerinin merkezinde “insan” olduğunu, bir yandan şehrin mimarisini estetiğini önemsediklerini diğer yandan da fiziki yatırımlara tüm hızıyla devam ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde yapmayı taahhüt ettiğimiz projelerimizin tamamını hayata geçirdik. Kültür Merkezlerimiz, parklarımız, nikâh salonumuz, gençlik merkezlerimiz, parklarımız halkımıza hizmet vermeye başladı. Yaptığımız çalışmalarımızın tamamı doğrudan insana dokunan hizmetler. Sosyal Belediyecilik alanında önemli hizmetlerde bulunuyoruz” dedi.

Programa Ankara Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Mantar da telefon bağlantısı ile canlı yayına katıldı.

Çorumlu Türk Halk Müziği sanatçısı Ezgi Saykan’ın da Çorum türkülerini seslendirdiği programda Külcü ve Uslu, stüdyodaki herkese Çorum leblebisi ikram etti.

Uslu: İşsizlik oranı AB ortalamasının altında

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TRT AVAZ’da katıldığı Yeni Gün adlı programda Çorum hakkında bilgiler verdi.

AK Parti hükümeti tarafından Çorum’a yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Salim Uslu, “Yapılan teşvikler ve yatırımlar sayesinde şehrimizdeki işsizlik oranı AB ortalamasının altında ve Almanya düzeyindedir. Son dönemde karayolu, sağlık, eğitim, sulama gibi yüz akı yatırımlarımız demiryolu ve hızlı trenle taçlandırmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Çorum’da ekonomik kalkınma ve sosyal Gelişmeyi eş zamanlı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Çorum’un Hitit, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün tarihe tanıklık etmiş kadim bir kent olduğunun altını çizen Salim Uslu, “Tarihte bilinen ilk yazılı anlaşma olan Kadeş Anlaşmasının Mısırlılarla birlikte tarafı olan Hititler, Çorum topraklarında yaşamıştır. Hattuşa, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış çok önemli bir merkezdir.” dedi.

Çorum’un kültürel değerleri hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, “Alacanın Hıngâli, Çorum Mantısı, Keşkeği, İskilip ve Bayat’ın Dolması, Osmancık ve Kargı’nın Sırık Kebabı bizim damak tadımız ve zenginliğimizi oluşturan kültür varlığımızdır.” diye konuştu.

Uslu: Engelli Eğitim Merkezi en önemli hizmetlerden biri

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TRT AVAZ’da katıldığı Yeni Gün adlı programda Çorum Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Çorum Belediyesi’nin çok önemli çalışmalarının olduğunu ancak bu çalışmalar içerisinde en fazla kadınlara ve gençlere yönelik çalışmaları önemsediğini söyleyen Salim Uslu, “Çorum Belediyesi’nin çalışmaları içerisinde kadınlara yönelik meslek edindirme faaliyetlerini çok önemsiyorum. Ancak, Engelli Eğitim Merkezi benim en fazla önemsediğim çalışmadır. İnsanlara, aile içerisinde acı veren, her gördüğünde insana acı veren o evlatları gün yüzüne çıkıyor, sosyalleşiyor ve onlara meslek öğreniyorlar. Bu merkeze devam eden çocuklar çok da üretken çocuklar. Kimi müzik eğitimi yapıyor, kimisi el sanatları öğreniyor. Her gittiğimizde duygulu anlar yaşıyoruz.” dedi.