21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

USLU, ''ÇORUM BELEDİYESİ MODEL OLDU''

13 Şubat 2012 Pazartesi

Önceki gün gerçekleştirilen yerel yönetimler toplantısında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti’nin yerel yönetimleri çok önemsediğini belirterek “Belediye kanununu 64 yıl sonra değiştirme başarısı gösterdi. Bir çırpıda değiştirip gelir artıran, sosyal sorumluluklar için imkanların yolu açıldı.

Çorum Belediyesi’nin ilçe ve belde belediyelerine sağladığı katkılarla model olduğunu belirten Uslu, “Milletvekili olmadan önce de söylemiştim. Bir il merkezi belediyesi, ilçe belde belediyelerine ağabeylik yapan bir rol üstlenmiş durumda. Bunu Çorum modeli olarak ifade etmiştik. Bundan takdirle bahsediyorum. Son sayımda il merkezinde nüfus 4 bin arttı. Çorum Belediyesinin ilçe ve beldelere hizmet götürmesini maliyet gibi görenler için söylüyorum, iç göçün önlenmesi açısından son derece önemli. Bunu önlemedikçe eğitim, suç, altyapıya varıncaya kadar birçok sorun çıkabilir. Önlemek, sonradan gidermekten daha ucuzdur. Akıllı belediyecilik anlayışına, yardımlaşma değerlerimize de uygun bir davranıştır. Belediye Başkanımızın dayanışmacı modelimizi sürdürüyor olmasından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.