33°C parçalı bulutlu

33°C parçalı bulutlu

ÜNLÜ RESSAMLAR BU YIL DA BULUŞUYOR

24 Haziran 2011 Cuma

Dünyaca ünlü Türk ve yabancı ressamlar bu yıl da Çorum`da buluşacak. Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ressamlar Buluşması 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çorum`un ilçeleriyle birlikte tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezecek olan değişik üniversitelerde görev yapan ve her biri kendi alanında üne sahip ressamlar daha sonra bu güzelliklerini 3. kez tuvallerine aktaracaklar.

Çorum`da ressamların buluşturulması ve şehrin resmedilme projesinin çok önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Ressamların bir araya getirilerek kenti resmedilmesi ve bu resimlerin toplanarak bir müze oluşturulması fikrini çok önemsiyoruz. Şehrimizde üç yıldır süren bu projeyi devam ettirmemiz kentimizin tanıtımı açısından da çok önemli katkılar sağlamaktadır”; dedi.

Türkiye`nin ve dünyanın kariyer yapmış ünlü ressamlarını Çorum`da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Külcü, “Değerli ressamlarımızın yaptıkları güzel çalışmalar ile Çorum`u farklı bir şekilde resmedecekler ve tuvallerine dökecekler. Bu benim için anlatılmaz bir mutluluktur. Çorum`un görsel hafızasını ünlü ressamlar aracılığıyla oluşturulan bir çalışma. Birinci Ressamlar Buluşmasında 31 adet, İkinci Ressamlar Buluşmasında ise 27 adet olmak üzere toplam 58 adet Çorum tablosunu Belediyemize kazandırdık. Ayrıca yakın bir tarihte kültür ve sanat hayatımıza kazandırmayı planladığımız Kent Müzesi`nin de temellerini atıyoruz. Ressamlar Buluşması uygulamasının diğer iller tarafından da örnek alınması bizi ayrıca motive etmektedir. Bu yılki çalışmaya ve geçtiğimiz yıllarda katkıları olan tüm ressamlarımıza teşekkür ediyorum”; dedi.

“Ressamlar Buluşması”; etkinliklerinin asıl amacının Çorum’a Güzel Sanatlar Müzesi kazandırmak olduğunun altını çizen Külcü, “20 ressam arkadaşımız bir hafta boyunca Çorum’un tarihi ve turistik mekanlarını resmedecek. Yapacakları resimleri de kurulacak olan müzeye bağışlayacaklar. Ressamlarımızın Çorum`u çok güzel bir şekilde yansıtacağından eminim. Bu güzellikleri Tüm halkımız ile paylaşacağız ve Çorum`u marka kent yapmak adına başka bir alanda da ciddi bir çalışmaya imza atmış olacağız.”; diye konuştu.

Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik de Ressamlar Buluşması`nın Çorum için çok önemli olduğunu vurgulayarak “Üç yıldır projeye destek veren Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü beye teşekkür ediyorum. Dünya ressamlarının gözüyle Çorum tablolarını şehrimize kazandırıyor. Oluşacak olan Çorum Kent Müzesi`nde sergilenecek bu tablolar ilerleyen zamanlarda şehrimize gelen turistlerin de ziyaret edebilecekleri bir müzede sergilenecek”; diye konuştu.

Ressamlar Buluşmasına Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik ve Bünyamin Balamir ile birlikte Adele (Deda) Barattini, Jonal Torio Buenafe, Pierre Jean Llado, Ali Candaş, Numan Arslan, Bahri Genç, Şenol Özdevrim, Burcu Arıcı, Merih Tekin Bender, İbrahim Çiçtçioğlu, Süleyman Kakarul, Turan Enginoğlu, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Figen Batı, Berna Erkun, Müfit İşler, Ahmet Özol, Bahattin Odabaşı, Ahmet Özel katılıyor.