ÜNLÜ OZAN AŞIK SEFAİ’DEN TÜRKÜ DOLU GECE

8 Mayıs 2012 Salı

Belediyemiz tarafından düzenlenen konserde ünlü Ozan Aşık Sefai Çorumlulara unutulmaz bir türkü gecesi yaşattı.
Belediyemiz Kültür Etkinlikleri kapsamında Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen konserde Aşık Sefai söylediği birbirinden güzel Türkülerle salonu dolduran yüzlerce Çorumluyu mest etti.

Aşık Sefai kendisine ait Türkülerin yanı sıra halk müziğinin seçkin türkülerini de seslendirirken, söylediği türkülerle kardeşlik mesajı verdi. Turnam, Ayşen gibi türküler ile coşkunun doruğa çıktığı konserde Aşık Sefai, anlattığı fıkralarla da konsere ayrı bir renk kattı.

Türk, Kürt, Laz ve Çerkez`in bir dinin mensubu olduğunu belirten Aşık Sefai, “Yüce Ay yıldızlı al bayrak altında hepimiz bir ve birlik olalım”; diye konuştu.

Anneden doğan çocuğun hangi dille konuşuyorsa, herkesin ona saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Aşık Sefai, “Önemli olan hangi dili konuştuğu değil, ne konuştuğu önemli. Milletin bölünmez bütünlüğüne ziyan vermeyen, bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele eden herkes kardeştir, bir bütündür”; dedi.

TBMM İdari Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Ercan Daştan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda türkü severin katıldığı konser sonunda Salim Uslu, Aşık Sefai`ye çiçek ve plaket takdim etti.

TBMM İdari Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Unutulmaz bir gece yaşatan ve bu ülkede kardeşçe yaşamamız gerektiğini açık yüreklilikle sazı ile sözü ile söyleyen Sefai kardeşimi kutluyorum”; dedi.