Uluslararası Satranç Turnuvası başladı

24 Mayıs 2016 Salı

Çorum Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası başladı. Atatürk Spor Salonunda yapılan turnuvaya Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere toplamda 150 sporcu katıldı.

Satrancın önemli bir spor olduğunu ve toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini söylen Başkan Külcü,”burada yapılan müsabakalardan dostluk, sevgi, barış, ve kardeşlik kazansın diye temenni ediyorum. Elbette her müsabakanın bir kazananı ve bir kaybedeni oluyor bunlar geçici olarak hatırlanan konular asıl olan dostluk ve sevginin baki olmasıdır.Bugün başlayan Satranç Turnuvası’nın da buna katkı yapmasını umuyorum.”dedi.

Turnuvaya 6 farklı ülkeden sporcunun katıldığını söyleyen Başkan Külcü, Turnuvaya katılmak üzere Çorum’a gelen tüm sporculara başarılar dileyerek, turnuvada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından yabancı sporcular Başkan Külcü’ye çeşitli hediyeler verdi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün ilk hamlesiyle başlayan turnuva 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Turnuvaya Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Dinçer ile vatandaşlar katıldı.