Ulucamii ve Hıdırlık tuvaletleri yenileniyor

19 Temmuz 2013 Cuma

Belediyemiz, Ulucamii ve Hıdırlık Camii`nin tuvaletlerini yeniliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Müftü Mehmet Aşık ve bazı din görevlilerinin de hazır bulunduğu programda Ulucamii ve Hıdırlık`ta yapılması planlanan yenilikleri anlatan Muzaffer Külcü, 90 günde tamamlanacak olan çalışmaların maliyetinin toplamda 2 milyon 500 bin TL olacağını söyledi.

Tarihi camilerdeki yenileme çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü`nden gerekli onayların alındığını hatırlatan Başkan Külcü, tadilat süresince kullanılmak üzere cemaat için prefabrik tuvaletler hazırlandığını ifade etti.

Ulucamii tuvaletlerinin yenilenmesi konusundaki hazırlıklara yaklaşık bir yıl önce başladıklarını, Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii`ndeki çalışmasının projesini hazırlayan ekibin çizimleri yaptığını belirten Başkan Külcü, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü`nden gerekli onaylar alındı. Belediyemize maliyeti 1,5 milyon TL`yi bulacak olan Ulucamii tuvaletleri yenileme çalışması 90 günde tamamlanacak. Çalışmalar dahilinde engelliler için yürüyen merdiven ve sıcak suyla abdest alma imkanı sunan bir sistem yapılacak. Cemaatimiz tadilat süresince yakındaki boş bir arsaya kurduğumuz prefabrik tuvaletleri kullanacak.”; dedi.

Ulucamii`deki çalışmamızın bir benzerini Hıdırlık Camii`nde de hayata geçireceklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Hıdırlık Cami tuvaletlerinin yenilenmesi de 1 milyon TL`ye mal olacak. Buradaki çalışmalar da 110 günde tamamlanacak. Orada da engelliler için yürüyen merdiven olacak.”; dedi.

Başkan Külcü`ye teşekkür

Ulucami tuvaletleri için başlatılan çalışmalar hakkında yapılan basın toplantısında konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Ulucamii ve Hıdırlık Camii tuvaletlerinin yenilenmesi çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etti.

Ulucamii tuvaletlerinin mevcut halinin ecdad yadigarına yakışmadığını vurgulayan Mehmet Aşık, Çorum Belediyesi`nin katkılarıyla WC`lerin nezih bir hale geleceğini söyledi.

Cami bahçesindeki katlanır çadırlardan dolayı da Belediye`ye teşekkür eden Müftü Aşık, yapılan düzenlemelerin cemaatin de memnuniyetini kazandığını sözlerine ekledi.