Ulu Mezarlık’ta bakım çalışmaları devam ediyor

26 Temmuz 2013 Cuma

Belediyemiz, Ulu Mezarlık’ta alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Ulu Mezarlık’ta tüm hayrat çeşmelerinin su hattı, aydınlatma sisteminin yenilenmesi, tuvaletlerin modern hale getirilmesi ve kenar bordür taşlarını boyama çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tüm mezarlıklarda olduğu gibi Ulu Mezarlık’ta da sürekli olarak bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdüklerini, yapılan bu çalışmaların da vatandaşlar tarafından takdir edildiğini vurguladı. Hayırsever vatandaşların da mezarlıklarda hayratlarda bulunduklarını ifade eden Başkan Külcü, “Şu an Ulu Mezarlık’ta bir hayırsever vatandaşımız altı erkek ve bayan tuvaleti ile kubbeli şadırvan yaptırıyor. Bu tür yardımlarda bulunan tüm hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan Bayramı öncesinde Ulu Mezarlık’taki çalışmaların tamamlanacağını ve halkın kullanımına sunacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Hemşehrilerimiz Ramazan Bayramında mezarlık ziyaretlerini rahatça gerçekleştirebilecekler. Yeni açılan mezarlık alanının çorak görüntüsünü ortadan kaldırmak için ağaçlandırma çalışmalarına başladık ve çeşitli fidan dikimini tamamladık” dedi.

Bayram öncesi Çorum’daki tüm mezarlıklara 100 litre gül suyu ve 5 litre gül esansı sıkılacağını kaydeden Başkan Külcü, “Bu Ramazan Bayramında da mezarlıklarımız gül kokacak” dedi.

Ulu Mezarlık’a Güvenlik Kamerası

Çorum Belediyesi, dilenci ve hırsızlara karşı mezarlıklarda güvenlik önlemi alıyor.

Ulu Mezarlık’ın tamamını gören hâkim noktalara 13 tane gece görüşlü güvenlik kamerası yerleştiriliyor. 100 dönüm alana sahip Ulu Mezarlık’ın 24 saat güvenlik kameralarıyla izleneceğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Mezarlıklarımız aldığımız önlemlerle son derece güvenli mekanlar haline geldi. Çorum Belediyesi olarak dilenci ve hırsızlık gibi her türlü olumsuzluklara karşı en kısa sürede müdahale edebilmek amacıyla güvenlik kameraları yerleştiriyoruz. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak ve güvenlik kameraları faal duruma gelecektir.” dedi.