23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

ULU CAMİİ’NİN ABDESTHANESİ VE TUVALETLERİ YENİLENECEK

21 Şubat 2013 Perşembe

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ulu Camiinin yeni bir abdesthaneye kavuşması ve yer altındaki tuvaletlerin yenilenmesi ile ilgili Belediyenin almış olduğu kararlar bulunduğunu belirterek, çalışmalarına başlandığını söyledi.

Gerek proje hazırlıkları gerekse oranın Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait bir gayrimenkul olmasının aynı zamanda tescilli bir kültür varlığı niteliği taşıyor olması nedeni ile yürütmeleri gereken çalışmalar ve görüşmelerin izin olaylarının bulunduğunu o izinlerin en sonuncusunun da iki gün önce koruma kurulunun imzası ile almış olduklarını kaydetti.

Bugün makamında bir basın toplantısı düzenleyen Külcü, “Projemizin son şeklini inceleyerek izin verdiler. Bir süre önce de vakıflar bölge müdürlüğü incelemesini yaparak onaylamıştı. Kasım ayında da resmi müracaatımızı yaptığımız çalışmalarımızı yaklaşık 4 aylık bir çalışmamız sonrasında tamamlamış olduk. İki gün önce koruma kurulu heyeti imzalarını atmış oldular”; dedi.

Külcü, konuya ilişkin şunları söyledi: “Ulu Camimizin mevcut tuvaletlerinin bulunduğu yeri daha da genişleterek imam odaları ve mevcut şadırvana da yakınlaştırarak tamamen yine yerin altında oranın görüntüsünü her hangi bir şekilde bozmayacak bir yandan özellikle yaşlılarımızın kullanımı düşünülerek yürüyen merdiveni ile bir yandan engellilerin aşağıya inmesini temin etmek amacı ile asansörü ile içerisinde her tarafı aynalarla mermerlerle donatılmış içinde sıcak suyu akan Osmanlı muslukları ile oraya muhteşem bir hazırlık yapıyoruz. On beş yirmi gün içinde proje son şekline gelmiş olacak.

Ondan sonra da ihalemizi yapıyoruz. İnşallah ramazana gelmeden bu yaz çünkü ramazanın bizim için önemli bir anlamı var inşallah ihalede gecikme olmaz ise 350 metre karelik bir alanda böyle bir çalışmayı gerçekleştirmiş olacağız.”;