25°C az bulutlu

25°C az bulutlu

TUSELOG İLK TOPLANTISINI ÇORUM’DA YAPIYOR

5 Şubat 2013 Salı

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Belediyeler Birliği`nin ortaklaşa düzenlediği Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) ilk toplantısını Çorum`da yapılıyor.

İki ülke ve şehirleri arasında yerel yönetimlerin kalkınması, ortak projeler üretilmesi ve belediye hizmetlerinde karşılıklı işbirliği gibi konuların ele alındığı TUSELOG programında İsveç`ten Huddinge Belediyesi, Türkiye`den de Çorum`un yanı sıra Manisa, Tarsus ve Şişli Belediyeleri katılıyor. Katılımcı belediyeler proje temsilcileri tarafından Çorum`da yapılan ilk toplantıya katılmak üzere şehrimize gelen misafirler Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ziyarette yaptığı konuşmada “Bilinen 7 bin yıllık tarihi ile Anadolu`nun en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Çorum`a hoş geldiniz.”; dedi. Çorum`un sürekli gelişen bir kent olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Çorum`a en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Çorum`a yaptığımız hizmetler, vatandaşlarımızın takdiriyle karşılanmaktadır. Çorum, son yıllarda büyük bir değişim yaşamaktadır”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya`nın da hazır bulunduğu ziyarette Çorum`a gelen misafirler Başkan Külcü ve Başkan Yardımcısı Karakaya`ya yörelerine ait hediyeler sundu.

Türkiye Belediyeler Birliği ile İsveç Belediyeler Birliği`nin ortaklaşa düzenlediği Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı`nın (TUSELOG) ilk toplantısı Çorum`da başladı.

TUSELOG programı kapsamında Çorum`a gelen misafirler ilk olarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti. Belediye hizmetlerinde kalite ve verimliliği artırmak amacıyla gerçekleştirilen toplantılarda Çorum Belediyesi`ni temsilen Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya, Kalite Yönetim Temsilcisi Ömer Maz, Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı M. Nuri Burhan ve İstatistik Uzmanı Talat Tekin de yer aldı.

Yapılan toplantıda karşılıklı belediye hizmetlerine ilişkin olarak, kalite ve verimliliği ölçen, standartlaştırılmış ve karşılaştırılabilir göstergeler, göstergeleri ölçmek, analiz etmek ve sonuçlarını karşılaştırmak, veri toplama ve değerlendirme konusunda personelin deneyim ve bilgisini artırmak için hangi çalışmaların yapılacağı konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.