20°C parçalı az bulutlu

20°C parçalı az bulutlu

TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE ZAFERİ KONSERİ COŞTURDU

22 Mart 2012 Perşembe

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Türkülerle Çanakkale Zaferi”; etkinliği yapıldı.

Devlet Tiyatro Salonu’ndaki konseri Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Kıbrıs Gazileri ve çok sayıda davetli izledi.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan ve sanatçı öğretim elemanı Hakan Tatyüz’ün yönettiği “Türkülerle Çanakkale Zaferi”;, izleyenlere duygulu dakikalar yaşattı.

Koro tarafından seslendirilen Memleketim, Allı Turnam, Bir Fırtına, Çanakkale İçinde ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm”; gibi eserlerle Çanakkale Destanı’nın hüznü ve coşkusu bir arada yaşanırken, zeybek, semah ve semazen gösterileri de büyük alkış aldı.

Çanakkale Savaşı`nın anlatıldığı slaytlara yer verilen konserin sonunda Gaziler Derneği üyeleri tarafından koro üyelerine çiçek ile plaket takdim edildi.

Program izlemeye gelen Kıbrıs Gazileri, konsere emeği geçenlere plaket ve çiçek takdim etti. Öğretim Elemanları Hakan Tatyüz ve Emin Beyazçiçek ile öğrencilerin plaketlerini Çorumlu Kıbrıs Gazileri Muharrem Gül, Mustafa Kınay, Ahmet Yağlı ve Cemal Atak takdim etti. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun adına verilen plaketi ise üniversite öğrencileri aldı.

Plaket ve çiçek takdiminin ardından izleyenleri selamlayan koro üyeleri, Çorum`da gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.